Πάτρα: Πως το Jumbo επιχείρησε να ανοίξει επειδή πουλάει… φουντούνια!

Αίσθηση προκάλεσε στην Πάτρα και ευρύτερα, η απόπειρα της γνωστής αλυσσίδας παιχνιδιών Jumbo, να «σπάσει» την πανελλαδική καραντίνα στο λιανεμπόριο και να συνεχίσει την λειτουργία του καταστήματος της, στο εμπορικό κέντρο Βασιλόπουλου, στην οδό Αμερικής στην Πάτρα.

Για το θέμα υπήρξε εντατική έρευνα από το 1ο Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας, που ανταποκρίθηκε άμεσα στις καταγγελίες καταναλωτών και εμπόρων, ενώ και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με παρέμβασή της, έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την διεύθυνση του καταστήματος, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε παραβίαση των μέτρων προστασίας εργαζομένων και κοινού από τον κορονοϊό, επιφέρει βαρύτατες ποινές φυλάκισης και πρόστιμα στους υπευθύνους.

Το κατάστημα κατά τον έλεγχο που έγινε από την Αστυνομία, ήδη από το περασμένο Σάββατο, όταν τέθηκαν σε ισχύ οι πρώτες απαγορεύσεις, επικαλέστηκε ότι διαθέτει άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος, επειδή εμπορεύεται και κάποια είδη συσκευασμένων τροφίμων (σνακ, χυμούς, νερό).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ακολούθησε ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών αρχών, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, που έδειξε ότι στην πραγματικότητα, η άδεια πώλησης παιχνιδιών του συγκεκριμένου καταστήματος, δεν είχε αλλάξει, αλλά, ότι το 2008 είχε γίνει μια απλή γνωστοποίηση και για πώληση συσκευασμένων τροφίμων.

Η αστυνομία με ταχύτατες διαδικασίες, συνέταξε πλήρη αναφορά προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση και να σταλεί στην επιχείρηση αυστηρό μήνυμα, να μην αποτολμήσει να παραβεί τις απαγορεύσεις που έχει επιβάλει η Πολιτεία για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Εντος  του συγκεκριμένου καταστήματος, εργάζονται 72 εμποροϋπάλληλοι, σε έναν κλειστό χώρο, χωρίς παράθυρα και εξαερισμό, με αποτέλεσμα να είναι διαρκώς εκτεθειμένοι στον κορονοϊό, μαζί με τους καταναλωτές.

Με επείγον διαβιβαστικό, προς τους εισαγγελείς υπηρεσίας, τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές της περιοχής, η Εισαγγελία Εφετών, ζητά την τήρηση αυστηρής στάσης, απέναντι σε όσους δεν τηρούν τα έκτακτα μέτρα παρακολούθησης και περιορισμού διάδοσης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Οι Αρχές, το επόμενο διάστημα, αναμένεται να εξαντλήσουν την αυστηρότητα τους, σε περιπτώσεις εντοπισμού παραβατών, αφού θα ερευνάται η εφαρμογή σε βάρος τους, όχι μόνο των ποινικών κυρώσεων που επιφυλάσσονται στις παραπάνω διατάξεις, αλλά και η επιβολή των βαρύτερων κυρώσεων που προβλέπονται στον Ποινικό Κώδικα, με τον άμεσο σχηματισμό δικογραφιών και κατά περίπτωση, με την παραπομπή αυτών με την αυτόφωρη διαδικασία.


agrinio24.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ