Παύλος Μαρινάκης για ΣΥΡΙΖΑ: «Έχουμε απέναντί μας να αντιμετωπίσουμε μία… επιθεώρηση»
Μετά τον μίνι ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Παύλος Μαρινάκης αναλαμβάνει και χρέη υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, με τον ίδιο να κάνει λόγο για μία τεράστια τιμή, στην οποία ελπίζει να φανεί αντάξιος.
Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προτείνει στο παρελθόν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη τη θέση εξωκοινοβουλευτικού υπουργού, ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως ουδέποτε υπήρξε επαφή και πρόταση από την πλευρά του πρωθυπουργού προς τον κο Κασσελάκη.
«Δεν είναι παραποίηση της αλήθειας, είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας. Είναι φοβερό αυτό που προσπαθεί να κάνει ο κος Κασσελάκης, ξεφεύγει της επιστημονικής φαντασίας, της αλαζονείας, της οποιαδήποτε παραβίασης της κοινής λογικής».
Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για απόπειρα εντυπωσιασμού με τις δηλώσεις του επί του θέματος.
«Βγάζει μία δεύτερη διαρροή, η οποία περιέχει στοιχεία μειωμένης ηθικής και κώδικα τιμής, γιατί χρησιμοποιεί αόριστα και ατεκμηρίωτα πράγματα που έχουν να κάνουν με οικογενειακούς λόγους, μόνο και μόνο για να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Έχουμε μάθει να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με τέτοιας λογικής διαρροές και συνεντεύξεις ατεκμηρίωτες, χωρίς ουσία», είπε.
Ο Παύλος Μαρινάκης εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «σε μία δύσκολη περίοδο εισαγόμενων κρίσεων, αντί να συζητάμε αν κάποια από αυτά μπορούν να γίνουν καλύτερα, που διαφωνεί η αντιπολίτευση, που δεν πάμε τόσο καλά και να γίνεται ένας έντονος πολιτικός διάλογος, ουσιαστικά έχουμε απέναντί μας αντιμετωπίσουμε μία επιθεώρηση».
Για τα ομόφυλα ζευγάρια
Στη συνέχεια ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε πως έρχονται σημαντικά νομοσχέδια που αφορούν τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, τα μη κρατικά πανεπιστήμια, την επιστολική ψήφο και μία σειρά από οικονομικές παρεμβάσεις.
Όσον αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια δήλωσε πως άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία ενημέρωσης και συζήτησης, ώστε να μην υπάρχει ανασφάλεια στην κοινωνία.
«Πρώτα πρέπει να αναλύσουμε, να εξηγήσουμε, να κάνουμε έντονη αντιπαράθεση, γιατί είναι θέμα δικαιωμάτων. Είναι σημαντικό νομοσχέδιο, ιδίως για τους ανθρώπους που θεωρούν ότι υπάρχει διάκριση ως προς τα δικαιώματά τους. Είναι σημαντικό για κάποια παιδιά, που να μην μπορούν να τα επισκεφτούν ένας άνθρωπος που τα μεγαλώνει. Το θέμα αυτό δεν πρέπει να πολώνει ή να διχάζει, πρέπει να εξηγηθεί».
Για το εάν θα απαιτηθεί υπουργική πειθαρχία ανέφερε πως «όταν ο πρωθυπουργός φέρει το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει εκείνη τη στιγμή τους κανόνες».
«Δεν θα μπορούσα να ανήκω σε μία κυβέρνηση που να μην υποστήριζα τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες. Θεωρώ πως όταν ανήκεις σε μία ομάδα πρέπει να την υποστηρίζεις με επιχειρήματα, να πιστεύεις στο όραμά της», συμπλήρωσε.
Η ατζέντα της συνάντησης Μπλίνκεν – Μητσοτάκη
Τέλος, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στη χώρα μας και τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα Χανιά το Σάββατο (07/01), ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε πως η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.
Στην ατζέντα της συνάντησης θα πρωταγωνιστήσουν τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, καθώς και οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, για τις οποίες ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι βρίσκονται σε υψηλότατο επίπεδο.