Πένες ριγκατόνι με κιμά και σάλτσα ντομάτας
Υλικά:
1 συσκευασία πένες
2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
1 σέλερι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 κουτ. της σούπας βαλσάμικο
2 συσκευασίες ντοματοπελτέ
1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
2 κουτ. της σούπας βασιλικός
1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τις πένες σου, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, τσιγαρίζεις αρχικά το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν ή για 8-10 λεπτά. Στη συνέχεια, σοτάρεις τον κιμά σου και τον θωρακίζεις για 10 λεπτά, γυρίζοντας τον από πολλές μεριές.
Περιχύνεις το ξύδι βαλσάμικο και “σβήνεις” τον κιμά σου για 5 λεπτά. Προσθέτεις τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, σκεπάζεις το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνεις τον κιμά να βράσει για 20 ακόμα λεπτά.
Αναμειγνύεις τον κιμά με τις πένες, τρίβεις λίγη παρμεζάνα, προσθέτεις τον βασιλικό και απολαμβάνεις!