Πεντανόστιμο αγιορείτικο εκμέκ!
Μοναδικό, ανεπανάληπτο, αγιορείτικο εκμέκ, το πιο νόστιμο που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Το αγιορείτικο εκμέκ που σας προτείνουμε σήμερα είναι μια καταπληκτική συνταγή την οποία αξίζει να δοκιμάσετε. Όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας, δεν είναι καθόλου δύσκολο στην παρασκευή του, γεγονός που το κάνει ακαταμάχητο!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι: ½ κιλό καταϊφι, 1 βιτάμ, 1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλλια, 7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο, το οποίο μπορεί να είναι γάλα αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας, καρύδας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, 1 κουτί φυτική κρέμα Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
Για να φτιάξετε το σιρόπι θα χρειαστείτε: 5 ποτήρια νερό, 5 ποτήρια ζάχαρη.
Πώς το φτιάχνουμε: Καταρχάς, ξαίνουμε καλά το καταϊφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια περιχύνουμε το καταϊφι με το λυωμένο βιτάμ και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Το αφήνουμε να κρυώσει και αμέσως μετά το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.
Για την παρασκευή της πρώτης κρέμας εκτελούμε τα ακόλουθα βήματα: Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα νηστήσιμο. Όταν διαλυθούν προσθέτουμε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Στο τέλος, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές βιτάμ. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και μετά την απλώνουμεμε μια σπάτουλα πάνω στο ψημμένο καταϊφι.
Για να παρασκευάσουμε την δεύτερη κρέμα: Χτυπάμε την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί. Μόλις είναι έτοιμη την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα.
Το εκμέκ είναι έτοιμο!