Περιμένουν μόνο Σύριους πρόσφυγες στις μονές Πορετσού και Δίβρης
Μόνο Σύριες γυναίκες με τα παιδιά τους που ταυτόχρονα θα είναι και χριστιανοί πρόκειται να φιλοξενηθούν από εδώ και στο εξής, στην Ιερά Μονή Πορετσού και στην Ιερά Μονή της Δίβρης. 

Το φιάσκο που έγινε την περασμένη εβδομάδα με τους 55 πρόσφυγες μετανάστες, μονογονεϊκών κυρίως οικογενειών (20 από την Συρία και 35 από το Σουδάν, το Κονγκό και τη Σομαλία), οι οποίοι έφυγαν αμέσως από την Ιερά Μονή Πορετσού, τονίζοντας ότι δεν τους άρεσε το μέρος αυτό, αναγκάζει τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης να αλλάξει ρώτα.

Το ίδιο σκηνικό έγινε και με τους Αφγανούς που μεταφέρθηκαν στην Ιερά Μονή της Κάτω Δίβρης, οι οποίοι μετά από λίγες ώρες έφυγαν από εκεί, ύστερα και από τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής που διαμαρτυρήθηκαν ότι τους κορόιδεψαν αφού τους είχαν πει για τον ερχομό Σύριων προσφύγων. Οι μετανάστες του Πορετσού μεταφέρθηκαν στο κέντρο δομής φιλοξενίας της Μυρσίνης και εκεί θα μείνουν οι Άραβες από τη Συρία.

Οι Αφρικάνοι πρόκειται να μεταφερθούν σε άλλη δομή, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό που θα πάνε. Άγνωστο παραμένει που θα μεταφερθούν και οι Αφγανοί που έφυγαν από την Ιερά Μονή της Κάτω Δίβρης. Πάντως, τα στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης του φορέα που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα με τα ξενοδοχεία, βρίσκονται στην αναζήτηση δημιουργίας δομών σε άλλα σημεία της Δυτικής Ελλάδος.

dete.gr


agrinio24.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ