Πέτσας για κοροναϊό : Στόχος να προλάβουμε τα χειρότερα και να σωθούν ζωές

«Στόχος ήταν να προλάβουμε τα χειρότερα και να σωθούν ζωές» διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με φόντο την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει καθολικό lockdown λόγω της πανδημίας του κοροανϊού. Έστειλε το μήνυμα, δε, πως οι επόμενες 10 ημέρες είναι πιο κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Διανύουμε ήδη τις πρώτες ημέρες του νέου lockdown. Για άλλη μία φορά, ο πρωθυπουργός θέλησε να δράσουμε νωρίτερα παρά αργότερα. Και αυτό διότι είχε ήδη διαπιστωθεί μέσα σε λίγες ημέρες μία επιθετική αύξηση των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία, των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε μονάδες εντατικής θεραπείας» είπε ο κ. Πέτσας και επικαλέστηκε δηλώσεις του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

«Ο ιός, όπως επεσήμανε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, είχε αρχίσει να κινείται πολύ επιθετικά ενώ φαίνεται να έχει αυξηθεί πολύ η μεταδοτικότητά του. Ο κυματισμός που είχε φανεί τον Σεπτέμβριο είχε γίνει κύμα τον Οκτώβριο και πήγαινε να γίνει τσουνάμι τον Νοέμβριο».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, μπροστά σε αυτά τα δεδομένα ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κινηθούμε πιο γρήγορα παρόλο που η Ελλάδα εξακολουθούσε να είναι σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό.

«Στόχος είναι να προλάβουμε τα χειρότερα. Να σωθούν ζωές και να μην φτάσει το ΕΣΥ στα όριά του» συμπλήρωσε.

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ