Πέτσας: Τι απαντάει στον ΣΥΡΙΖΑ για τις υπερκοστολογήσεις των ιδιωτικών ΜΕΘ

Απάντηση στην αντιπολίτευση που κάνει λόγο για “δώρο” στους ιδιώτες με τον διπλασιασμό της τιμής αποζημίωσης των ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις διαπιστευμένων δημοσιογράφων για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση ενάντια στην διάδοση του ιού,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διεκρίνησε ότι η κυβέρνηση δεν διπλασίασε την προβλεπόμενη αποζημίωση των ιδιωτικών κλινικών ΜΕΘ από 800 ευρώ στα 1.600 ευρώ.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

“Η αποζημίωση των 800 ευρώ αφορούσε μόνο τα έξοδα της ΜΕΘ και όχι την αποζημίωση του προσωπικού που απασχολείται σε αυτές τις ΜΕΘ. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι για κάθε κλίνη ΜΕΘ πέραν του απαραίτητου εξοπλισμού απαιτούνται ένας γιατρός και πέντε εξειδικευμένοι νοσηλευτές, όπως προβλέπει η Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ). Οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να αποζημιωθούν; Μπορεί να δουλέψει η ΜΕΘ χωρίς τους ανθρώπους της;”

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας τόνισε πως πριν από δύο μήνες είχαμε 565 ΜΕΘ ενώ σήμερα 813 –συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών. «Για να ενθαρρύνουμε τις δωρεές σε υγειονομικά είδη έχουμε απαλλάξει τις δωρεές από καταβολή ΦΠΑ» επεσήμανε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνησε, επίσης, ότι οι ιδιωτικές ΜΕΘ όταν επιτάσσονται, αποζημιώνονται οι ιδιώτες και συμπλήρωσε ότι : «Για τις κλίνες αυτές η τιμή αποζημίωσης εξισώθηκε με την τιμή του ΕΟΠΥΥ για κλίνες εντός ΕΕ».

Απάντηση έδωσε και για την αποζημίωση στα διαγνωστικά τέστ και τις αποζημιώσεις στις ιδιωτικές κλινικές, λέγοντας ότι το κόστος μειώνεται όσο περισσότερα γίνονται.

Η αρχική τιμή αποζημίωσης στα ιδιωτικά διαγνωστήρια θα μειώνεται όσο αυξάνονται τα τεστ, φτάνοντας πιο χαμηλά κι από την τιμή του Παστέρ, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


agrinio24.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ