Ποιος θα είναι ο επόμενος Έλληνας MasterChef;


Με παρέα τον Χρήστο και τον Πάνο, να τους εμψυχώνουν και να τους στηρίζουν, οι δύο φιναλίστ γεύονται παραδοσιακά τοπικά εδέσματα από τη χώρα των Βάσκων.

Το Μπιλπμάο είναι ο πρώτος σταθμός. Επισκέψεις στα πιο γνωστά στέκια όπως το Café Iruna, το ιστορικό κέντρο CascoViego και τα πεντανόστιμα Pinxtos, τα αντίστοιχα των Ισπανικών Tapas, μαγεύουν τον Μανώλη, την Σπυριδούλα, τον Πάνο και τον Χρήστο.

Η γαστριμαργική περιήγηση όμως συνεχίζεται και στη Μέκκα της γαστρονομίας, όπως πολλοί συνηθίζουν να αποκαλούν το Σαν Σεμπαστιάν. Εκεί, μια βόλτα ακόμα στην παλιά πόλη και αρκετές επιδρομές στα μενού των Pinxtosbars, χαλαρώνει αρκετά τους δυο φιναλίστ.

Ο Μανώλης και η Σπυριδούλα συναντούν τους Μεντορές Πάνο Ιωαννίδη, Λεωνίδα Κουτσόπουλο, Σωτήρη Κοντιζά, έξω από το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Amelia. Η ώρα του πρώτου μέρους του τελικού ξεκινά με πιάτα αντιγραφής του Σεφ και ιδιοκτήτη του Amelia, PauloAiraudo.



Πηγή