Ποια είναι τα πιο περίεργα μουσεία στον κόσμο;

Mετά από μήνες κλειστών μουσείων και πολιτιστικών κέντρων, κάποια άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους και είναι έτοιμα να υποδεχτούν κόσμο. Είναι όμως, ο κόσμος έτοιμος να μπει σε αυτά τα μουσεία;

Δεν είναι όλα τα μουσεία όπως τα ξέρουμε καθώς μερικά ξεχωρίζουν για τα μοναδικά και ξεχωριστά εκθέματά τους και καμιά φορά για τα περίεργα αντικείμενα στις προθήκες τους.

Από μουσεία που φιλοξενούν συλλογή με μούμιες μέχρι χώρους που προβάλλουν αντικείμενα παλιών εραστών, αυτά είναι ορισμένα από τα περίεργα μουσεία στον κόσμο:

Το Διεθνές Μουσείο UFO, Roswell, Νέο Μεξικό

 Είναι Μουσείο ιδανικό για όσους θέλουν να μάθουν τα πάντα για τους εξωγήινους

Μουσείο μουμιών στο Guanajuato, Μεξικό

Το μουσείο διατηρεί και εμφανίζει σε γυάλινες θήκες τα πτώματα των νεκρών από τη γύρω περιοχή των οποίων οι συγγενείς δεν μπορούσαν πλέον να πληρώσουν φόρο ταφής. Έτσι λόγω των ξηρών συνθηκών στην περιοχή, τα σώματα μουμιοποιήθηκαν φυσικά.

Διεθνές Μουσείο Κρυπτοζωολογίας., Πόρτλαντ, Μέιν

Η κρυπτοζωολογία είναι η μελέτη κρυφών ή άγνωστων ζώων. Αλλά αυτά τα εκθέματα ξεπερνούν τους Bigfoot και τη Nessie, καθώς λέγεται ότι στα εκθέματα υπάρχει και δείγμα μαλλιών από το Abominable Snowman και πολλά άλλα άγνωστα ζώα.

Μουσείο Μαλλιών Avanos,Τουρκία

Αυτή η συλλογή με πάνω από 16.000 δείγματα μαλλιών γυναικών μεγαλώνει εδώ και 30 χρόνια καθώς οι επισκέπτες συχνά δίνουν μερικά από τα δικά τους. Η παράδοση ξεκίνησε όταν ένας φίλος ενός τοπικού αγγειοπλάστη έφυγε από την πόλη και άφησε στον φίλο του ως ανάμνηση μια χούφτα μαλλιών. Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ