Politico: «Χωρίς έλεγχο οι Υπηρεσίες Κατασκοπείας για το Predator στην Ελλάδα»
Η Ελλάδα αφήνει ανέλεγκτες τις υπηρεσίες κατασκοπείας για τις εισβολές του Predator είναι ο τίτλος που δίνει το Politico με φόντο την υπόθεση των υποκλοπών.
Το αμερικανικό διαδικτυακό περιοδικό υπογραμμίζει ότι η έρευνα για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων του 2022 αφήνει τα θύματα στο σκοτάδι όσον αφορά στο ποιος στην κυβέρνηση έχει την ευθύνη.
«Σε μια έκθεση 300 σελίδων που είδε το POLITICO, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης υποστήριξε ότι μια σειρά αμφιλεγόμενων παρακολουθήσεων μέσω spyware ήταν συμπτωματικές σε σχέση με τις επιχειρήσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) και ότι κρατικές υπηρεσίες ή αξιωματούχοι δεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις υποκλοπές με παράνομο λογισμικό».
Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για τις υποκλοπές
Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό συνεχίζονται οι πολιτικές αντιδράσεις με τη Νέα Δημοκρατία να διαμηνύει ότι αναμένει τις περαιτέρω δικαστικές εξελίξεις για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.
Για εκτροπή έκανε λόγο μιλώντας στο MEGA ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο του Predator.
«Δεν έγινε μία ερώτηση προς τους ιδιώτες που διαχειρίζονταν το Predator ποιος τους έβαλε να μας στείλουν μηνύματα παγίδευσης και με τι αντάλλαγμα», τόνισε ο το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.
Και οι κρίνοντες κρίνονται τονίζουν από το ΠΑΣΟΚ με φόντο της πόρισμα της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
«Δεν δεχόμαστε μια παραδοχή ότι για όλα φταίνε 4 ιδιώτες περίεργοι οι οποίοι είχαν ένα χόμπι, να παρακολουθούν. Χρειαζόμαστε συνεπώς περισσότερο φως», επεσήμανε ο Δημήτρης Μάντζος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».
Με άρθρο παρέμβασή του επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου απαντώντας ουσιαστικά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου υποστήριξε ότι οι εισαγγελικές διατάξεις για άρση του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας πρέπει να έχουν αιτιολογία.