Πώς να προστατεύσετε τα έπιπλα σας από τα νύχια της γάτας

Αν θεωρείς ότι δεν είναι θέμα άγχους, οπότε το κάνει απλά γιατί της αρέσει και μπορεί, ακολούθησε τα παρακάτω tips,

1.Σταμάτα να προσπαθείς να την κάνεις να σταματήσει. Δεν πρόκειται να το κάνει και μπορεί να γρατζουνίσει κι εσένα στην πορεία.

2.Δώσε της εναλλακτικές, κάτι που να μπορεί να γρατζουνίσει χωρίς πρόβλημα. Η καλύτερη λύση είναι ένα ονυχοδρόμιο, που θα πρέπει όμως να φροντίσεις να είναι σταθερό, γιατί αν κουνιέται όταν ανεβαίνει, θα το αποφεύγει. Βάλτο κοντά στο έπιπλο που δέχεται το γρατζούνισμα και όταν ξεκινήσει να το κάνει, οδήγησέ την με τρόπο στο νέο της αξεσουάρ. Δώσε της και μία λιχουδίτσα για εξτρά κίνητρο.

3. Αν μπορείς, κάλυψε με κάτι το αγαπημένο της σημείο για γρατζούνισμα, π.χ. με μονωτική ταινία, ταινία διπλής όψης για να κολλάει, αλουμινόχαρτο ή ό,τι άλλο έχεις στο σπίτι που θα δυσκολέψει τα νύχια της.

4. Φρόντισε να κρατάς τα νύχια της περιποιημένα και κομμένα τόσο όσο χρειάζεται, ώστε να μην αισθάνεται την ανάγκη να τα ακονίσει.

5. Κάνε υπομονή. Οι γάτες είναι πλάσματα της συνήθειας και η δικιά σου δεν θα σταματήσει να γρατζουνάει τώρα τον καναπέ σου επειδή το θες εσύ. Βοήθησέ την να αλλάξει συνήθειες και απόφυγε τακτικές που μπορεί μεν να έχουν άμεσο αποτέλεσμα αλλά αλλάζουν τον τρόπο που σε βλέπει η γάτα προς το χειρότερο, όπως το να την ψεκάζεις με νερό όταν κάνει κάτι που δεν θες.


agrinio24.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ