Πώς θα καταλάβετε εάν περνάτε κρίση ηλικίας
Η κρίση μέσης ηλικίας είναι μια συναισθηματική κρίση ταυτότητας και αυτοπεποίθησης που μπορεί να συμβεί στην αρχή της μέσης ηλικίας. Αυτή η πρόκληση και η αβεβαιότητα μπορεί να μας αλλάξει τελείως αλλά και να είναι κάτι τρομακτικό.
Μάλιστα πολλές φορές, αυτή η χρονική περίοδος περιλαμβάνει μια σειρά από συναισθήματα, σκέψεις, και φυσικές αλλαγές που δείχνουν το είδος του μετασχηματισμού που συμβαίνει.
Οι 5 ενδείξεις ότι περνάτε κρίση ηλικίας
Σκέφτεστε πολύ συχνά τον θάνατο και ποιος είναι ο σκοπός της ζωής. Η αλήθεια είναι ότι καθώς μεγαλώνουμε, είμαστε δυστυχώς πιο κοντά στο θάνατο. Ο όρος «μέση ηλικία» σημαίνει ότι έχουμε φτάσει στο ήμισυ της διαδρομής της ζωής μας. Είναι έτσι αναμενόμενο, εκείνοι που βιώνουν μια κρίση της μέσης ηλικίας να έχουν περισσότερες πιθανότητες να σκέφτονται τον θάνατο και τον «σκοπό της ζωής».
Εμμονή με την απώλεια βάρους/διατήρηση φόρμας. Για όσους βιώνουν μια κρίση μέσης ηλικίας, αυτό μπορεί συχνά να έρθει με τη μορφή αποκάλυψης. Ξαφνικά μετανοείτε για το τι δεν κάνατε στο παρελθόν και σκέφτεστε πως θα μπορέσετε να τα καταφέρετε τώρα. «Τι θα μπορούσα να έχω κάνει;» ή «Πώς μπορώ να είμαι καλύτερα;» Αυτά τα ερωτήματα είναι κοινά ειδικά για εκείνους που μπαίνουν στην μέση ηλικία.
Επισκέψεις σε γιατρούς και ακριβές θεραπείες Anti-Aging. Τόσο οι άντρες αλλά περισσότερο οι γυναίκες επιλέγουν να ξοδεύουν μεγάλα ποσά για πλαστικές, θεραπείες Botox, υαλουρονικό, αισθητική οδοντιατρική και πολλά ακόμα αισθητικά προκειμένου να παραμείνουν νέες ή να γίνουν όμορφες.
Επικρατεί ένας πανικός για τα προβλήματα υγείας. Βέβαια είναι απόλυτα φυσικό, όσο μεγαλώνουμε, να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία μας, συμπεριλαμβανομένων και των «σημαδιών» των πιθανών προβλημάτων. Έτσι, δεν είναι πραγματικά μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι η κρίση της μέσης ηλικίας προκαλεί συχνά επίμονες σκέψεις γύρω από την υγεία και την μακροζωία.
Η συνειδητοποίηση των περιορισμένων πια δυνατοτήτων για εξέλιξη στη σταδιοδρομία. Αυτό δυστυχώς είναι κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά καθώς η ηλικία προκαλεί άγχος και απογοήτευση οτι δεν υπάρχει πια αρκετός χρόνος για να επιτευχθούν κάποιοι από τους ανεκπλήρωτους επαγγελματικούς στόχους. Στις περιπτώσεις που οι στόχοι έχουν επιτευχθεί μετά από πολλούς κόπους, αγωνίες και θυσίες, ο απολογισμός μπορεί να έχει πικρή γεύση, όταν έρθει το ερώτημα: «Άξιζε τον κόπο;»