Πώς θα βγείτε νωρίτερα στη σύνταξη – Διάταξη «χαρίζει» 150 ημέρες ασφάλισης

Διάταξη του υπουργείου Εργασίας «χαρίζει» 150 ημέρες ασφάλισης και εξασφαλίζει νωρίτερα τη σύνταξη σε συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων. Για την ακρίβεια αφορά ασφαλισμένους οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται μια ανάσα από τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Χάρη στη συγκεκριμένη ρύθμιση που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τον ΟΑΕΔ, οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι δύναται να αναγνωρίσουν έως και 150 ημέρες ασφάλισης, ούτω ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα πλήρους συνταξιοδότησης. Όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ», απαράβατη προϋπόθεση για να γίνει «χρήση» της διάταξης» είναι ο δικαιούχος να μην έχει αναγνωρίσει πάνω από πέντε πλασματικά έτη ασφάλισης.

Σ’ αυτή την περίπτωση ο ασφαλισμένος  αναγνωρίζει μέχρι 150 ημέρες ασφάλισης καταβάλλοντας τις εισφορές που αντιστοιχούν σε 150 ημέρες ασφάλισης με βάση το ισχύον, κατά την αναγνώριση, ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη.

Επίσης η ρύθμιση παρέχει τη δυνατότητα ένταξης στην προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης, χωρίς να γίνεται έλεγχος των προϋποθέσεων ικανότητας προς εργασία και για χρονικό διάστημα μέχρι 3 έτη, για όσους ζητούν να συνταξιοδοτηθούν και είχαν τουλάχιστον 500 ημέρες εργασίας εντός ημερολογιακής περιόδου πέντε ετών πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης.
 


sofokleousin.gr