Πόσο εύκολο είναι να συγχωρήσουμε την απιστία;


Πολλοί είναι αυτοί που έχουν έρθει αντιμέτωποι με την απιστία στη σχέση τους. Τα συναισθήματα που δημιουργούνται είναι αρκετά όπως ο θυμός, η απογοήτευση, το αίσθημα της εξαπάτησης ως που στο τέλος έρχεται η αποδοχή. Όταν θα κατανοήσουμε πλήρως ότι κάποιος μας απάτησε έρχεται το μεγάλο ερώτημα «Να μείνω ή να φύγω;»

Το να φύγεις από μία σχέση με έναν άνθρωπο που αγαπάς είναι το ίδιο επώδυνο με το να μείνεις σε μία σχέση με έναν άνθρωπο που σε έχει πληγώσει. Ωστόσο θα πρέπει να τα βάλεις όλα κάτω και να πάρεις μια απόφαση.

Εάν η απιστία υπήρχε σε κάθε σχέση που είχατε στο παρελθόν, ίσως πρέπει να αναλογιστείτε κατά πόσο επιλέγετε τους κατάλληλους συντρόφους.

Εάν η απιστία είναι τρόπος ζωής, τότε δύσκολα κόβεται. Βέβαια, πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα και ένας άνθρωπος μπορεί να αναθεωρήσει τη στάση που κρατούσε στο παρελθόν και να αποφασίσει να αλλάξει εάν βρει τον κατάλληλο σύντροφο.

Η απιστία συνεπάγεται κρίση εμπιστοσύνης στο ζευγάρι, η οποία χρειάζεται χρόνο και κόπο για να αποκατασταθεί. Εάν η σχέση έχει περάσει ήδη μία φορά από αυτή τη διαδικασία και έχει αντέξει, τότε ένα δεύτερο «χτύπημα» δύσκολα ξεπερνιέται, καθώς συνήθως υποδεικνύει έλλειψη σεβασμού απέναντι στα συναισθήματα του άλλου.

Η εμπιστοσύνη αποτελεί τη βάση για κάθε σχέση, είτε φιλική είτε ερωτική. Ένας σύντροφος που λέει συνεχώς ψέματα, όχι μόνο για του πού βρίσκεται και με ποιον αλλά και για άλλα πράγματα, η σχέση είναι μάλλον καταδικασμένη και θα ήταν καλύτερο για εσάς να επενδύσετε το χρόνο και τα συναισθήματά σας κάπου αλλού.

Δεν είναι για όλους το ίδιο εύκολο να συγχωρήσουν την απιστία. Για ένα άτομο που δεν μπορεί να διαχειριστεί το αίσθημα της ζήλιας και την έλλειψη εμπιστοσύνης, είναι εξαιρετικά επιβαρυντικό ψυχολογικά να προσπαθεί να σώσει τη σχέση.

Παρόλα αυτά οποία απόφαση κι αν πάρεις θα πρέπει και να την στηρίξεις όσο δύσκολη και αν είναι!



Πηγή