Πότε αρχίζουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και πόσο θα διαρκέσουν

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων 2022 στα εμπορικά καταστήματα.

Όπως ανέφερε πρόσφατα σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, από την Τρίτη 3 Μαΐου 2022 θα ξεκινήσουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα και προαιρετικά ανοικτά θα μπορούν να είναι τα καταστήματα την Κυριακή 8 Μαΐου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η ενδιάμεση εαρινή εκπτωτική περίοδος, με το ισχύον νομικό πλαίσιο, διαρκεί 15 ημερολογιακές ημέρες από 1η έως 15 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Τέλος, με εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 8 Μαΐου, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11 π.μ – 6μμ.

Πότε αλλάζει το ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα

Σημειώνεται ότι αύριο Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά επειδή εκ του νόμου είναι υποχρεωτική αργία. Τα καταστήματα θα ανοίξουν κανονικά την Τρίτη 26 Απριλίου, με εξαίρεση τα κρεοπωλεία που θα παραμείνουν κλειστά.

enikonomia.gr


Πηγή