Πότε θα σταματήσει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας 9 με 5

Αναμένοντας την υποχώρηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και τη μείωση στην πίεση που ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η χαλάρωση των μέτρων αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Δεκεμβρίου. Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από τους αριθμούς που θα καταγραφούν.

Με όποιον τρόπο όμως και αν γίνει η χαλάρωση των μέτρων, οι αρμόδιοι φορείς έχουν επισημάνει πως αυτό θα γίνει σταδιακά και με μικρά βήματα ώστε να είναι όλοι σίγουροι πως δεν θα επακολουθήσει νέα αύξηση στα κρούσματα.

Πότε σταματάει η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 21:00 με 05:00

Ένα από τα μέτρα που θα καταργηθούν όταν θα υπάρξει μείωση στην καμπύλη των κρουσμάτων, θα είναι η εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας μεταξύ 21:00 με 05:00, αν και όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ενδεχομένως θα είναι από τα τελευταία μέτρα που θα καταργηθούν. Αυτό θα γίνει επειδή η απαγόρευση της κυκλοφορίας θεωρείται ένα από τα κυριότερα εργαλεία για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά τις 21:00 θα εξαρτηθεί και από τις αποφάσεις για το λιανικό εμπόριο. Αυτό σημαίνει πως αν ξεκινήσει να λειτουργεί το λιανικό εμπόριο, υπάρχει περίπτωση είτε η απαγόρευση θα μετατοπιστεί μια ώρα αργότερα, δηλαδή στις 22:00 ή και δύο ώρες αργότερα στις 23:00, όταν ανοίξει και η εστίαση, είτε τα καταστήματα θα διακόπτουν τη λειτουργία τους στις 20:00 αντί για τις 21:00 το βράδυ.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ