Προκήρυξη 3Κ: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για διορισμούς & εντός της προεκλογικής περιόδου (ηχητικό)

Νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, η οποία θα προβλέπει ότι για λόγους επειγουσών αναγκών των δήμων, οι διορισμοί των οριστικά επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ/2018 θα μπορούν να γίνουν και κατά την προεκλογική περίοδο, όταν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι δήμοι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε προσλήψεις. 

Αυτό αποκάλυψε ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Αθήνα 9,84» και την εκπομπή aftodioikisi.gr με το δημοσιογράφο Χρίστο Βούζα.

Ειδικότερα ο κ. Μαρινάκης, τόνισε ότι το ΥΠΕΣ θα προχωρήσει «σε νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στους δημάρχους να υπογράφουν διαπιστωτικές πράξεις και μέσα στην προεκλογική περίοδο ώστε να προχωρήσουν οι προσλήψεις των επιτυχόντων από τους οριστικούς πίνακες της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ» για την πρόσληψη 8.166 μόνιμων υπαλλήλων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων». 

Ο ίδιος μάλιστα ξεκαθάρισε ότι πρέπει να υπάρξει από το υπουργείο και σχετική ρύθμιση ώστε το διάστημα που θα χρειαστεί δύο με τρεις μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσλήψεων, να παραμείνουν στις θέσεις τους συμβασιούχοι (που έχουν κερδίσει προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα) αλλά και εργαζόμενοι από τους προσωρινούς πίνακες της 3Κ προκειμένου να μην υπάρξουν κενά στις υπηρεσίες των δήμων.


ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΣΕΠ, ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ, ΥΠΕΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3Κ/2018


Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ