Πρόκληση Ερντογάν: Η Ελλάδα παρενοχλεί στο Αιγαίο – Είναι πιόνι

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική κατά της Ελλάδας ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας πως είναι πιόνι ξένων δυνάμεων.

«Αυτοί που προκαλούν αναταραχή με παρενοχλήσεις και αγένεια σε κάθε ευκαιρία στο Αιγαίο, είναι μόνο πιόνια και ο πραγματικός αγώνας είναι με αυτούς που βρίσκονται πίσω τους», τόνισε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας ο Ερντογάν, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, σημείωσε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά πού μετέφερε τη δύναμή του το ΝΑΤΟ, που δεν μας στήριξε στο απόγειο των απειλών κατά της χώρας μας. Γνωρίζουμε τις προθέσεις εκείνων που ρίχνουν όπλα σε τρομοκράτες σε όλο τον κόσμο και ειδικά δίπλα στα σύνορα μας τω, ενώ δεν μας τα πουλούν».

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά σημειώνοντας ότι χάρη στα όπλα της η Τουρκία είναι «μπελάς όσων είναι εχθροί της στον κόσμο».  «Πλέον πλέουμε στις θάλασσές μας με τις φρεγάτες μας. Κάποιος όμως περιμένει κάτι από κάπου. Υπάρχουμε με τα μη επανδρωμένα μας , τα οπλισμένα μη επανδρωμένα μας και τα Akıncı μας. Τώρα είμαστε με τον Gökbey μας. Τώρα, με αυτά τα όπλα, είμαστε ο μπελάς όσων μας είναι εχθροί στον κόσμο. Δεν είμαστε πλέον μια χώρα που θαυμάζει άλλες χώρες στον κόσμο με τις δυνατότητες που έχει. Τελείωσε αυτά τώρα είναι ιστορία», είπε.


sofokleousin.gr