Πρωτότυπο κέικ πορτοκάλι


Προετοιμασία: 35΄, Ψήσιμο: 50΄ Αναμονή: τουλάχιστον 1 ώρα

Υλικά (για 8-10 μερίδες)

  • 1 πορτοκάλι ακέρωτο, μεσαίου μεγέθους
  • 1 κούπα σπορέλαιο + λίγο ακόμη, για τη φόρμα
  • 1 κούπα ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη, για τη φόρμα
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Παράλληλα λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια κλασική φόρμα για κέικ. Πλένουμε καλά το πορτοκάλι και το στεγνώνουμε.

Χωρίς να το ξεφλουδίσουμε, το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και αφαιρούμε τα κουκούτσια του.

Το βάζουμε στο μούλτι και το χτυπάμε να γίνει πουρές. Το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με το λάδι, τη ζάχαρη και τα αυγά.

Τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά.

Αφού κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι, βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα προτού το αχνίσουμε.

kathimerini.gr



agrinio24.gr