Πτώση στη Wall- Πάνω από 2% έχασε ο Nasdaq

Με πτώση έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, ενώ η αρνητική τροπή της πώλησης του Twitter στον Ίλον Μασκ βρίσκεται στο επίκεντρο.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέραψε απώλειες, καθώς η νομική διαμάχη μεταξύ του Ίλον Μασκ και της Twitter αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αφού ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αποσύρθηκε από την συμφωνία ύψους 44 δισεκ. δολαρίων. Ο Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τερματίζει τη συμφωνία του για την εξαγορά της Twitter διότι η εταιρία είχε παραβιάσει πολλές προβλέψεις της συμφωνίας συγχώνευσης. Η Twitter σχεδιάζει να κινηθεί νομικά εναντίον του Μάσκ, ίσως ακόμα και αυτή την εβδομάδα, και να τον αναγκάσει να ολοκληρώσει την εξαγορά, δήλωσαν στο Reuters πρόσωπα με γνώση του θέματος. Σήμερα, ο Μασκ επέκρινε τη στάση της Twitter, αναφέροντας σε ανάρτησή του ότι η νομική διαμάχη θα αναγκάσει την εταιρία να αποκαλύψει στο δικαστήριο πληροφορίες για ανεπιθύμητους και ψεύτικους λογαριασμούς. Τα tweets του Μασκ ήταν η πρώτη δημόσια απάντησή του μετά την ανακοίνωση της Παρασκευής.

Οι αρχές της Σανγκάης εντόπισαν ένα κρούσμα κορονοϊού που αφορά μια νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον BA.5, την Όμικρον BA.5.2.1, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε ενημέρωση του Τύπου ένας αξιωματούχος σηματοδοτώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κίνα για να διαχειριστεί τις νέες παραλλαγές του κορονοϊού καθώς εφαρμόζει την πολιτική της των “μηδενικών κρουσμάτων”. Οι επενδυτές ανησυχούν γιατί η Κίνα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 1/4 της παγκόσμιας παραγωγής.

Η εταιρεία Uber βρέθηκε χθες Κυριακή στο επίκεντρο ενός σκανδάλου μετά την τεράστια έρευνα που διεξήγαγαν δημοσιογράφοι οι οποίοι την κατηγόρησαν ότι στο παρελθόν «παραβίασε τη νομοθεσία» και χρησιμοποίησε βίαιες μεθόδους για να επιβληθεί στην αγορά, παρά τις επιφυλάξεις πολιτικών και εταιρειών ταξί.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 31,176.93 μονάδες, με απώλειες 0.51%

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 3,853.95 μονάδες, χάνοντας 1.17%.    

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 11,372.6 μονάδες, με πτώση 2.26%.

Tο συμβόλαιο παραδόσεως Αυγούστου χρυσού έφτασε στα 1.731 δολάρια ανά ουγγιά, χάνοντας 0,6% ή 10,6 δολάρια.

Στο πετρέλαιο, το αργό τύπου West Texas Intermediate έπεσε 70 σεντς ή 0,7% στα 104,09 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent ενισχύθηκε 8 σεντς ή σχεδόν 0,1%, στα 107,10 δολάρια.


sofokleousin.gr