Πτώση στη Wall

Με πτώση έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, ενώ η FedEx απέσυρε τις οικονομικές προβλέψεις της.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε πτώση, καθώς η αμερικανική FedEx απέσυρε τις οικονομικές της προβλέψεις που είχε εκδώσει μόλις πριν από τρεις μήνες, δείχνοντας ότι οι καταναλωτές εξοικονομούν για είδη όπως αέριο και τρόφιμα, αφού οι αυξανόμενες τιμές αποθαρρύνουν τις αγορές. Η μετοχή της εταιρίας έπεφτε 21% νωρίτερα.

Στην προειδοποίηση πως οι αμερικανικές μετοχές έχουν περιθώρια για νέες απώλειες το 2022, προχώρησαν αναλυτές της Bank of America, επισημαίνοντας τον υψηλό πληθωρισμό και τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed.Ειδικότερα, ο επικεφαλής των αναλυτών, Μάικλ Χάρτνετ, τόνισε πως τo «σοκ του πληθωρισμού» δεν έχει περάσει και η πτώση στα εταιρικά κέρδη πιθανότατα θα οδηγήσει τις τιμές των μετοχών σε νέα χαμηλά. Παράλληλα, σημειώνεται πως στις προηγούμενες bear markets η μέση απώλεια του S&P 500 από τα υψηλά άγγιξε το 37% σε 289 ημέρες. Σύμφωνα με το εν λόγω μοντέλο, η τρέχουσα bear market, στην οποία μπήκε ο S&P 500 τον Ιούνιο, θα τελειώσει τον Οκτώβριο και ο δείκτης θα βρεθεί στις 3.020 μονάδες, 23% κάτω από τα τωρινά επίπεδα. Άνοδο σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Σεπτέμβριο. Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν αυξήθηκε στις 59,5 μονάδες από 58,2 τον Αύγουστο. Οι αναλυτές περίμεναν να φτάσει στις 60 μονάδες. Οι προσδοκίες για το επίπεδο στο οποίο θα βρίσκεται ο πληθωρισμός σε έναν χρόνο διολίσθησαν στο 4,6% από 4,8% προηγουμένως, όντας στο χαμηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Την έντονη ανησυχία της εξέφρασε η κυβέρνηση Μπάιντεν, αναφορικά με τα τεκταινόμενα στις αγορές κρυπτονομισμάτων και τον αντίκτυπό τους στην οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, Μπράιαν Ντις, σύμφωνα με το Marketwatch, τόνισε πως η πρόσφατη αναταραχή στις αγορές κρυπτονομισμάτων καταδεικνύει πώς, χωρίς την κατάλληλη εποπτεία, τα κρυπτονομίσματα ενέχουν το ρίσκο να πλήξουν την οικονομική σταθερότητα του μέσου Αμερικανού και την εθνική μας ασφάλεια. «Η κυβέρνηση Μπάιντεν πιστεύει ότι τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτείται συνετή ρύθμιση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ώστε τα ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού να διαδραματίσουν τον ρόλο που πιστεύουμε ότι μπορούν να διαδραματίσουν στην ενίσχυση της καινοτομίας και στη στήριξη της οικονομικής και τεχνολογικής ανταγωνιστικότητας», κατέληξε.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 30,821.5 μονάδες, με πτώση 0.45%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 3,872.2 μονάδες, χάνοντας 0.75%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 11,448.4 μονάδες, με απώλειες 0.90%.

O χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 6,2 δολάρια ή 0,4%, για να φτάσει στα 1.683,50 δολάρια ανά ουγγιά.

Στο πετρέλαιο, το αμερικάνικο αργό παράδοσης Οκτωβρίου ανέβηκε 0,10 δολάρια για να διαμορφωθεί στα 85,11 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent παράδοσης Νοεμβρίου αυξήθηκε 51 σεντς, ή 0,6%, στα 91,35 δολάρια το βαρέλι.


sofokleousin.gr