Πύργος: Τους έπιασαν με φορτία παράνομης υλοτομίας

Στη σύλληψη μιας ομάδας παράνομων υλοτόμων προχώρησαν χθες το μεσημέρι οι άνθρωποι του Δασαρχείου Πύργου, που με τη συνδρομή ανθρώπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας κατάφεραν να εξιχνιάσουν την παράνομη δράση της ομάδας αυτής και να τη συλλάβουν σε μπλόκο που είχε στηθεί στην τοπική κοινότητα Αγίου Γεωργίου.

Τις τελευταίες μέρες υπήρχαν πληροφορίες πως αυτοκίνητα που οδηγούσαν ΡΟΜΑ, περιφέρονταν τα απογεύματα στην πόλη του Πύργου και πούλαγαν ξύλα. Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και μπλόκο που είχε στηθεί στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου από ανθρώπους του Δασαρχείου Πύργου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, εντοπίστηκαν τέσσερα οχήματα, δύο ημιφορτηγά και δυο αγροτικά με περίπου 10 ΡΟΜΑ, τα οποία ήταν φορτωμένα με ξύλα έτοιμα προς πώληση.

Το Δασαρχείο Πύργου κατάφερε να σταματήσει τα οχήματα και με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας μεταφέρθηκαν στην έδρα της πρώτης υπηρεσίας ώστε να σχηματισθεί δικογραφία για παράνομη υλοτομία και μεταφορά δασικών προϊόντων. Όσον αφορά τα ξύλα, κατασχέθηκαν και σχηματίσθηκε δικογραφία που θα παραδοθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ με απόφαση της υπηρεσίας του Δασαρχείου όσα ξύλα βρέθηκαν θα διατεθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που τα έχουν μεγάλη ανάγκη.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα μίλησε ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας τονίζοντας πως τέτοιες πράξεις θα τιμωρούνται, ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε τους πολίτες πως πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή σε αμφιβόλου αξίας προϊόντα. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η διακίνηση και μεταφορά δασικών προϊόντων απαιτεί άδεια από τη δασική υπηρεσία και δεν μπορούμε να δεχθούμε φαινόμενα εμπορίας δασικών προϊόντων, καθότι αποτελεί απειλή για τα δασικά φυσικά οικοσυστήματα. Επίσης με την ευκαιρία θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μας πως δεν πρέπει να αγοράζουν ξύλα που δεν είναι πιστοποιημένα από την υπηρεσία, αφού πολλές φορές τα πληρώνουν ακριβά και είναι κακής ποιότητας με αποτέλεσμα να πέφτουν θύματα απάτης, ενώ εν αγνοία τους συμμετέχουν και στην παράνομη υλοτομία».

dete.gr


agrinio24.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ