Ριζότο με μανιτάρια και λευκό κρασί
Υλικά για 4 μερίδες:
16 κούπες ζωμό κοτόπουλου
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 λευκά κρεμμύδια
6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες,
4 κούπες ρύζι
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
900 γρ. περίπου μανιτάρια cremini κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
4 κουταλιά της σούπας βούτυρο,
Αλάτι και πιπέρι
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
Μαϊντανός για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Αφήστε τον ζωμό κοτόπουλου να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ζεστάνετε μια μαντεμένια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο, τις 4 σκελίδες σκόρδο και τα κρεμμύδια. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν για 6-8 λεπτά.
Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε 1 κούπα κρασί και ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστεί. Επαναλάβετε μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός στο ρύζι και το ριζότο να γίνει κρεμώδες, ανακατεύοντας συχνά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Ανακατέψτε ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα.
Ζεστάνετε ένα μαντεμένιο τηγάνι 30.48 εκ. σε μέτρια φωτιά. Λιώστε τις δύο κουταλιές βούτυρο και προσθέστε σκόρδο, σοτάρετε για 1 λεπτό.
Προσθέστε τα μανιτάρια και το θυμάρι με 2 κουταλιές βούτυρο. Σοτάρετε τα μανιτάρια για 6-8 λεπτά. Αλατοπιπερώστε και αποσύρετε από τη φωτιά.
Ανακατέψτε τα μισά μανιτάρια στο ριζότο. Καλύψτε το ριζότο με μανιτάρια και τριμμένη παρμεζάνα. Γαρνίρετε με μαϊντανό και απολαύστε!