Ριζότο με σολομό και αμύγδαλα για αυθεντικές γεύσεις


 Κλασικό ιταλικό ριζότο με σολομό, για όσους αγαπούν τις αυθεντικές και ανεπιτήδευτες γεύσεις.

Υλικά

350 γραμμάρια ρύζι

2 πράσα κομμένα σε μέτριες ροδέλες (μόνο το άσπρο μέρος)

100 γραμμάρια καπνιστό σολομό σε φέτες

40 γραμμάρια βούτυρο

30 γραμμάρια αμύγδαλα χοντροαλεσμένα

1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουταλιά σούπας λευκό κρασί

6 ποτήρια ζωμό λαχανικών

χυμός από 1 λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το σολομό σε μικρά κομμάτια.

Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα 30 γρ. από το βούτυρο και σοτάρουμε τα πράσα για 2-3 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε και σοτάρουμε το ρύζι για 2 περίπου λεπτά. Το σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τέσσερα ποτήρια από το ζωμό λαχανικών.

Ανακατεύουμε το ρύζι και αν χρειάζεται προσθέτουμε σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτουμε το σολομό, τα αμύγδαλα, το λεμόνι, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.



agrinio24.gr