Ρωσία: Προληπτικός εμβολιασμός των μινκ για να μην κολλήσουν κορονοϊό

Ο “πανικός των μινκ” που ξεκίνησε από την Δανία και κατέλαβε όλες τις χώρες που έχουν εκτροφεία αυτών των ζώων πλήττει τώρα και την Ρωσία. Με μία όμως διαφορά: ενώ στις άλλες χώρες θανατώνουν τα άτυχα ζώα όταν προσβάλλονται ή υπάρχει υποψία ότι προσβλήθηκαν από κορονοϊό υπό τον φόβο μετάδοσή του στον άνθρωπο, στη Ρωσία θα τα εμβολιάσουν προληπτικά ώστε να μην νοσήσουν.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής μιας μεγάλης ρωσικής κρατικής εταιρείας γουνοποιίας δήλωσε σήμερα  στο τηλεοπτικό δίκτυο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας πως η Ρωσία θα εμβολιάσει προληπτικά τον πληθυσμό των μινκ που διαθέτει για να τον προστατεύσει από τον κορονοϊό, αφότου σε άλλες χώρες διαπιστώθηκαν περιστατικά μόλυνσης ζώων μινκ από την Covid-19.

click4more Κορονοϊός: Τι «δείχνουν» οι αναλύσεις μεταλλαγών Covid-19 σε μινκ

Ο Ιβάν Νεστέροφ, επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας Sable, έκανε τις δηλώσεις αυτές χθες, Δευτέρα, στο τηλεοπτικό δίκτυο Zvezda. Σήμερα όταν ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα προέτρεψε τους δημοσιογράφους να απευθυνθούν στο υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας, λέγοντας ότι θα ήταν καλύτερο αν είχαν επίσημες δηλώσεις.

Στην καταγεγραμμένη συνέντευξή του στο δίκτυο Zvezda, ο Ιβάν Νεστέροφ ακούγεται να λέει ότι οι αρχές δοκιμάζουν το εμβόλιο και σκοπεύουν να εμβολιάσουν τον πληθυσμό των μινκ, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία. Δηλώνει επίσης ότι το μέτρο ήταν προληπτικό και ότι η Ρωσία δεν έχει την επιστημονική επιβεβαίωση ότι ο ιός θα μπορούσε να μεταδοθεί από τα μινκ στους ανθρώπους, όπως και ότι δεν έχει ανιχνευθεί ο ιός στα ρωσικά μινκ.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ρωσία: Προληπτικός εμβολιασμός των μινκ για να μην κολλήσουν κορονοϊό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ