Ρουμανία: Στέλνει πυροσβεστικά οχήματα ως βοήθεια στον πύρινο αγώνα της Ελλάδας

Αυτές τις τραγικές ώρες όπου η χώρα αγκομαχεί, η αποστολή βοήθειας είναι τόσο σημαντική για την κατάσβεση και πολύτιμη. Η κατάσταση έχει ευαισθητοποιήσει πολλές χώρες, όπως η Κύπρος και το Ισραήλ να συνδράμουν στον αγώνα απέναντι στις φλόγες.

Στις 11:00 το βράδυ της Παρασκευής, πέρασαν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα 21 πυροσβεστικά οχήματα και 121 πυροσβέστες από τη Ρουμανία, προκειμένου να συνεισφέρουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στη χωρά μας.

Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε νωρίς το πρωί από το Βουκουρέστι, μετά από μία σύντομη τελετή. Σε όλα τα οχήματα υπάρχουν οι σημαίες Ελλάδας και Ρουμανίας.

Η ρουμανική αποστολή, θα κινηθεί τις επόμενες ώρες νότια και στα φλεγόμενα μέτωπα της Αττικής και της βόρειας Εύβοιας.

Η βοήθεια της Γενικής Διεύθυνσης Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρουμανίας (Romanian General Inspectorate for Emergency Situations – IGSU), που αντιστοιχεί στη δική μας Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, παρέχεται μετά την έκκληση του Κέντρου Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
(ERCC), μέσω του CECIS, μετά από αίτημα των ελληνικών αρχών για παροχή διεθνούς βοήθειας εξαιτίας της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε από τις δεκάδες πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του IGSU : «Μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η Ρουμανική Κυβέρνηση αποφάσισε να χορηγήσει έκτακτη εξωτερική ανθρωπιστική βοήθεια στις ελληνικές Αρχές».

Η βοήθεια αποτελείται από 112 Ρουμάνους πυροσβέστες και 21 πυροσβεστικά οχήματα. Η αποστολή βοήθειας προς την δοκιμαζόμενη Ελλάδα, προβάλλεται έντονα στα ρουμανικά ΜΜΕ.

roumanoi1

vradini.grΠηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ