Σαρακοστιανή πίτσα με τέλειο ζυμάρι


Μπορεί η Ιταλία να φημίζεται για τα ζυμαρικά και τις πίτσες, αλλά η αλήθεια είναι πως εμείς οι Έλληνες έχουμε πάρει γεύσεις από το εξωτερικό και τις έχουμε εξελίξει. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, με τον καφέ και την πίτσα. Τα έχουμε πάει ένα βήμα παραπέρα. Και βέβαια κανείς δε μπορεί να συγκρίνει οποιαδήποτε συνταγή με τις παραδοσιακές μοναστηριακές.

Την πίτσα αυτή τη λένε και λαδένια της Κιμώλου ή λαδόπιτα και πραγματικά η παρασκευή της είναι πανεύκολη και η γεύση της φανταστική. Είναι ουσιαστικά μια πίτσα χωρίς τα κασέρια και τα σαλάμια, εξαιρετική επιλογή και για την περίοδο της νηστείας. Επίσης το ζυμάρι είναι πάρα πολύ εύκολο και νόστιμο.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη νηστίσιμη πίτσα είναι:

για τη ζύμη:

  • 750γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μαγιά στιγμής
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • 1 κ.γλ αλάτι
  • περίπου 2 κούπες χλιαρό νερό

για τη σάλτσα και την επικάλυψη:

  • 3 μέτριες ντομάτες
  • 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • χρωματιστές πιπεριές
  • λίγες ελιές ψιλοκομμένες



agrinio24.gr