Σε έξαρση το φαινόμενο κλοπής καλωδίων από δίκτυα ηλεκτροφωτισμού στο Μεσολόγγι- Ανάλογες κλοπές στην Πάτρα

«Σε έξαρση βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα το φαινόμενο κλοπής καλωδίων από δίκτυα ηλεκτροφωτισμού του δήμου Μεσολογγίου», όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, η οποία υπέβαλε την πέμπτη μήνυση το τελευταίο δίμηνο κατά αγνώστων.

Σύμφωνα με το δήμο, «πριν από λίγες ημέρες άγνωστοι ξήλωσαν τα καλώδια του δημοτικού φωτισμού στην παραλία και στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού, με αποτέλεσμα την καταστροφή της ηλεκτρολογικής υποδομής και το βύθισμα της περιοχής στο σκοτάδι».

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον δήμο, «παραβιάστηκε η πόρτα του κεντρικού πίνακα ηλεκτροδότησης και από το εσωτερικό αφαιρέθηκαν σχεδόν τα πάντα, ενώ και το σύνολο των καλωδιώσεων είχε αφαιρεθεί από τους ειδικούς αγωγούς».

Οι κλοπές προκαλούν οικονομική ζημιά, αφού, σύμφωνα με το δήμο, «απαιτούνται αρκετά χρήματα για την αποκατάσταση της ζημιάς και την εκ νέου εγκατάσταση καλωδιώσεων».

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, απέστειλε σχετική επιστολή στους αρμοδίους για τις επαναλαμβανόμενες κλοπές, επισημαίνοντας, όπως ανακοινώθηκε, «την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης».

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ανάλογες κλοπές έχουν καταγραφεί και στην Πάτρα. Μάλιστα, ο δήμος έχει στείλει επιστολή στην εισαγγελία και την αστυνομική διεύθυνση, σύμφωνα με την οποία, «έχουν καταγραφεί κλοπές καλωδίων από υπόγεια δίκτυα ηλεκτροφωτισμού, σε πάρκα και πλατείες όσο και σε δίκτυα οδοφωτισμού».

Παράλληλα, στην ίδια επιστολή επισημαίνεται ότι «μετά τις συχνές κλοπές που γίνονται στα δίκτυα μας και μέχρι να ενημερωθούμε από κάποιον πολίτη ή να γίνει σχετική αναγγελία βλάβης για ελλιπή φωτισμό, υπάρχουν εκτεθειμένα καλώδια με ρεύμα σε θυρίδες και φρεάτια που οι δράστες δεν μπόρεσαν να αφαιρέσουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει ορατός κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος».

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμο, «η ζημιά που έχει προκληθεί από τις κλοπές καλωδίων ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


sofokleousin.gr