Σκάνδαλο υποκλοπών: 6 υπογραφές στελεχών της ΕΥΠ στην επισύνδεση Ανδρουλάκη

Τις υπογραφές 6 υπηρεσιακών στελεχών της ΕΥΠ έφερε το αίτημα για παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, όπως αποκάλυψε, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η εισαγγελέας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Βασιλική Βλάχου.

Η ίδια τόνισε πως ο έλεγχος πριν από κάθε παρακολούθηση είναι ουσιαστικός και έχει ζητήσει να προσκομίζονται όλα τα στοιχεία που επιβάλλουν μία επισύνδεση, συμπληρώνοντας ότι αν αυτά δεν είναι αρκετά, τότε απορρίπτεται το αίτημα της ΕΥΠ, όπως αναφέρει το MEGA.

Η κυρία Βλάχου φέρεται να επεσήμανε ότι το τελευταίο διάστημα είχε απορρίψει πάνω από 140 σχετικά αιτήματα για παρακολουθήσεις και σημείωσε ότι για να προχωρήσει ένα τέτοιο αίτημα χρειάζεται πέντε υπογραφές.

Παράλληλα, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, επικαλούμενος την ρήτρα απορρήτου, φέρεται να αρνήθηκε να μιλήσει για την υπόθεση Ανδρουλάκη, όπως και για το αν έχει καταστραφεί ο συγκεκριμένος φάκελος. Το απόρρητο φέρεται να επικαλέστηκε και ο πρώην γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Νωρίτερα, ο πρώην διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, επί ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ρουμπάτης, δήλωσε πως στη διάρκεια της (2015-19) δεν υπήρξε παρακολούθηση πολιτικού προσώπου, ενώ διέψευσε τα σενάρια παρακολούθησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ή μελών της οικογένειάς του, ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση της παρακολούθησης των τηλεφώνων του ΚΚΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Ρουμπάτης, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε η ΕΥΠ επί των ημερών του «άκουγε» τον τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα και τον πρώην γγ της κυβέρνησης Τσίπρα, Σπύρο Σαγιά, διευκρινίζοντας όμως ότι η επισύνδεση δεν έγινε απευθείας στα τηλέφωνά τους αλλά στα τηλέφωνα προσώπων που ελέγχονταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.


sofokleousin.gr