SKY Express: Το «My Thessaloniki» αποδεικνύει τη στρατηγική σημασία της Β. Ελλάδος

Με το όνομα «My Thessaloniki» επέλεξε η SKY Express, να ονοματοδοτήσει ένα από τα έξι νεοαποκτηθέντα υπερσύγχρονα αεροσκάφη της τύπου Airbus A320neo που συνθέτουν τον πλέον «πράσινο» και περιβαλλοντικά φιλικό στόλο στην Ελλάδα.

«Στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουμε πάρει την απόφαση να στηρίξουμε ενεργά τον κλάδο των αερομεταφορών, που δοκιμάστηκε από την κρίση της πανδημίας αλλά έχει υγιείς επιχειρήσεις και είναι πάντα κρίσιμος για την οικονομία και για την κοινωνία μας», είπε κατά την τοποθέτησή του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, ο CEO της Fraport Greece Alexander Zinell, και η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Συνεχίζοντας, ο κ. Καραμανλής, σημείωσε: «Μας δίνει μεγάλη χαρά και δικαιώνει την πολιτική μας, να βλέπουμε μέσα σε ένα περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού, δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις, όπως η SKY express, παρά την κρίση, να επενδύουν, να μεγαλώνουν και να στηρίζουν έμπρακτα την ελληνική οικονομία και το επιβατικό κοινό».

Μάλιστα, στο περιθώριο της παρουσίασης, απαντώντας σε ερώτηση του «vradini.gr», για τα μέσα μεταφοράς της πόλης, διευκρίνισε πως τόσα χρόνια είχαν αφεθεί όλα στην τύχη τους, επισημαίνοντας πως προχωρούν πολύ σημαντικά έργα, που αλλάζουν την πόλη και θα την καταστήσουν αυτό που όλοι επιθυμούμε, πρωτεύουσα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Ζέρβας συνεχάρη τον επικεφαλής του Ομίλου IOGR Ιωάννη Γρύλο και την ομάδα του για τους εντυπωσιακούς δείκτες, αλλά και την εμπιστοσύνη που δείχνει η εταιρεία στην Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πόλη να πετάει στον κόσμο έχοντας το όνομα στα πλευρά ενός τόσο σύγχρονου αεροπλάνου».

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι προ διμήνου έγιναν τα εγκαίνια του νέου αερολιμένος και σήμερα, λίγες εβδομάδες μετά, στο ίδιο σημείο γίνεται μια ακόμη προσπάθεια αναβάθμισης της πόλης, με την παρουσία της Sky Express και την ονοματοδοσία του αεροσκάφους της «My Thessaloniki».

Παράλληλα εξέφρασε προς τον υπουργό Μεταφορών την ελπίδα το Μετρό, όταν ολοκληρωθεί, να φτάνει και στο αεροδρόμιο.

Από την πλευρά της η κ. Πατουλίδου ανέφερε στο χαιρετισμό της ότι «Το My Thesaloniki είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί για την ενίσχυση του brand name της πόλης. Ευχαριστούμε την SKY express, που δημιουργεί τη δυνατότητα να επικοινωνεί η πόλη μας με τον έξω κόσμο, όχι μόνο με το εσωτερικό, αλλά και διεθνώς. Καλή αρχή, καλές πτήσεις».

Συνεχίζοντας, ο κ. Zinell, δήλωσε: «To “My Thessaloniki” τιμά όχι μόνο την ίδια την πόλη αλλά και το αεροδρόμιό της. Η SKY express, με τη συνεχή επένδυση στο στόλο της, την επέκταση των δρομολογίων της συνδέει όλο και περισσότερους προορισμούς.

Η φιλοξενία του εντυπωσιακού “My Thessaloniki” στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» μας κάνει υπερήφανους και ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο»

Κατόπιν, ο επικεφαλής του Ομίλου IOGR Ιωάννης Γρύλος, τόνισε: «H SKY express βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάπτυξης. Με νέα αεροσκάφη, νέους προορισμούς και νέα προϊόντα.

Η Θεσσαλονίκη έχει αγκαλιάσει την SKY express από την πρώτη μέρα των πτήσεών μας. Θέλαμε λοιπόν την τιμή αυτή να την ανταποδώσουμε, δίνοντας σε ένα από τα νέα αεροσκάφη μας το όνομα της πόλης: My Thessaloniki.

Εμείς ως εταιρεία θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης περισσότερες επιλογές, σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, με τον νεότερο και πιο πράσινο στόλο στη χώρα και είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η σχέση εμπιστοσύνης μας θα γίνεται ολοένα και πιο δυνατή».

Για να προσθέσει: «Μέσα σε ένα χρόνο αποκτήσαμε έξι Airbus A320neo και έξι ATR 72 – 600. Σε μια δύσκολη περίοδο προχωρήσαμε σε μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις, παγκοσμίως, στο χώρο των αερομεταφορών».

Στη συνέχεια, ο κ. Γρύλος εξήρε τις επενδύσεις της Fraport στο αεροδρόμιο Μακεδονία και τη «δίκαιη» και «ισορροπημένη» πολιτική του υπουργείου στο χώρο των αερομεταφορών, που, όπως είπε, «δημιουργούν ένα «περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού», που ευνοεί και το κοινό, αλλά και τις επενδύσεις στο κλάδο».

Στην εκδήλωση εγκαινιάστηκε επίσης η λειτουργία του νέου χώρου Lounge της εταιρίας στο Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», στο οποίο οι επιβάτες της SKY express θα απολαμβάνουν ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στα ταξίδια τους.

Σημειώνεται πως η SKY express αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ελληνικές αεροπορικές εταιρείες. Διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυο στο εσωτερικό της χώρας και εισέρχεται στις διεθνείς πτήσεις καλύπτοντας συνολικά 48 προορισμούς σε 9 χώρες.

Έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες interline με παγκόσμιας εμβέλειας αεροπορικές εταιρείες όπως οι KLM, Air France, Qatar Airways, Middle East Airlines, και Cyprus Airways.

Τον τελευταίο χρόνο, η SKY express απέκτησε 6 νέα Airbus320neo και 6 νέα ATR 72-600, προχωρώντας σε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις παγκοσμίως στο χώρο των αερομεταφορών σε μια δύσκολη περίοδο.

Με τα νέα αεροσκάφη της η εταιρία στο τέλος του έτους θα διαθέτει τον πλέον «πράσινο» στόλο (green fleet) στη χώρα και έναν από τους πιο περιβαλλοντικά φιλικούς στόλους σε όλη την Ευρώπη.

Η SKY express ανήκει στον Όμιλο επιχειρήσεων IOGR, του επιχειρηματία Γιάννη Γρύλου. Έναν ισχυρό και δυναμικά ανερχόμενο επιχειρηματικό Όμιλο με σημαντική παρουσία σε διάφορους τομείς που απασχολεί συνολικά 5.500 εργαζομένους.

Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών του καλύπτει ο κλάδος των αερομεταφορών, τόσο στο πτητικό σκέλος με την SKY express, όσο και της επίγειας εξυπηρέτησης σε συνεργασία με την Skyserv και την Swissport SUD, με παρουσία σε 36 αεροδρόμια της χώρας και πελάτες περισσότερες από 250 αεροπορικές εταιρείες.

Επίσης, είναι σημαντική η παρουσία του Ομίλου και στο χώρο του Τουρισμού, των logistics, της εμπορίας ελαιολάδου, κ.α.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ