Σμυρλής: Σύντομα ανακοινώσεις κι άλλων επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ Σ. Αραβίας και Ελλάδας

«Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε άνω των 70 πολύ σημαντικών επιχειρήσεων από τη Σαουδική Αραβία στη συνέχεια της δικής μας επίσκεψης πριν από λίγους μήνες και σε συνέχεια της πολύ καλής συνεργασίας που έχει ο πρωθυπουργός με τον διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας» δήλωσε από τη Σαντορίνη ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλής.

Αναδεικνύοντας τη σημασία της παρουσίας της πολυπληθούς σαουδαραβικής επιχειρηματικής αποστολής, ο Γιάννης Σμυρλής τόνισε πως αποδεικνύεται με την παρουσία τους και στη Σαντορίνη και αύριο στην Αθήνα ότι θέλουν να συνεργαστούν πολύ με την Ελλάδα.

«Έχουμε πάνω από 130 ελληνικές επιχειρήσεις που αύριο θα είναι στο επιχειρηματικό φόρουμ και έχουμε προγραμματισμένες περισσότερες από 250 διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις. Αυτό δείχνει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από την προηγούμενη επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο, ότι προχωράμε ομαλά και ότι σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις κι άλλων συνεργασιών ιδιωτικών επιχειρήσεων μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας. Εκτός αυτού, ο ΣΕΒ, ο ΕΒΕΑ θα είναι παρόντες. Θα υπάρξει αύριο το βράδυ συνάντηση του επιχειρηματικού φόρουμ των δύο χωρών, που σημαίνει ότι εμβαθύνουμε πολύ περισσότερο και περιμένουμε μαζί με τη Σαουδική Αραβία τα επόμενα χρόνια να αναπτύξουμε το κομμάτι του τουρισμού και το κομμάτι των βιομηχανικών επενδύσεων, αλλά και τη συνεργασία σε τεχνολογία, τεχνογνωσία μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας» ανέφερε ο γενικός γραμματέας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


sofokleousin.gr