Σοϊλού: Αν δεν είχαμε συλλάβει τους τρομοκράτες θα είχαν διαφύγει στην Ελλάδα

Συνεχίζει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας, η Τουρκία, σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται, ακόμη και είναι παντελώς άσχετη με τα ελληνοτουρκικά.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού με αφορμή την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη υποστήριξε σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί ότι αν οι τρομοκράτες δεν είχαν συλληφθεί θα είχαν διαφύγει στην Ελλάδα «σήμερα».

«Δεν είμαστε εχθροί κανενός. Θέλω να εκφράσω ότι δεν έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε την προδοσία. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Αν δεν τους έπιαναν, θα είχε διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας το πρωί της Δευτέρας.

Κατά τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας στους συλληφθέντες είναι και αυτός που οργάνωσε την έκρηξη και «αυτός που έδωσε την εντολή να δολοφονηθεί ο τρομοκράτης».

Παράλληλα ο Σοϊλού στη δήλωσή του ενέπλεξε και τις ΗΠΑ λέγοντας ότι «δεν αποδεχόμαστε τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας»

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν έχει υπάρξει τέτοιο περιστατικό τρομοκρατίας στην Κωνσταντινούπολη εδώ και έξι χρόνια». Όπως υποστήριξε, δε, έχουμε εμποδίσει 200 απόπειρες τρομοκρατίας μόνο φέτος».

Οι δηλώσεις Σοϊλού ήρθαν λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης ότι έχει συλλάβει συνολικά 46 άτομα σχετικά με την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσα στα οποία και μια γυναίκα από τη Συρία, την Αχλάμ Αλμπασίρ, η οποία είναι ύποπτη ότι τοποθέτησε τη βόμβα.

Κατά την ανάκρισή της, η γυναίκα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης δήλωσε πως είχε εκπαιδευτεί από κούρδους μαχητές στη Συρία και πως πέρασε στην Τουρκία μέσω της βορειδυτικής συριακής περιφέρειας Αφρίν.


sofokleousin.gr