Σοκολατένια muffins που λιώνουν στο στόμα





Χρόνος προετοιµασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίµατος: 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά

Υλικά για 12 μερίδες

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι το γλυκού μαγειρική σόδα
1 αβγό
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1/4 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώστε μια θήκη για 12 muffins.
2. Ανακατέψτε το αλεύρι, τα 3/4 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας, τη σκόνη κακάο και τη μαγειρική σόδα σε ένα μεγάλο μπολ.
3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αβγό, το γιαούρτι, το γάλα, τη βανίλια και το φυτικό λάδι μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίξτε το μείγμα στο μείγμα με το κακάο και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν.
4. Ρίξτε το μείγμα στις βουτυρωμένες θήκες καλύπτοντας τα 3/4 της κάθε θήκης. Το υπόλοιπο 1/4 καλύψτε το με τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας.
5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 περίπου λεπτά, μέχρι ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κάθε muffin.

vita.gr







agrinio24.gr