Σοκολατένιο ατομικό σουφλέ


Υλικά:

200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρ. βούτυρο
300γρ. ζάχαρη
1000ml γάλα
3κ.σ. κακάο
250γρ. κουβερτούρα
50γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
8 αυγά

Διαδικασία:

1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε 500ml γάλα, το κακάο και το αλεύρι. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν τα υλικά σας, σε χαμηλή φωτιά  και μόλις το μείγμα σας ζεσταθεί, βάλτε και το υπόλοιπο γάλα μαζί με την κουβερτούρα, αφού την κόψετε σε κομματάκια, την ζάχαρη και το βούτυρο.
2. Ανακατέψτε μέχρι να πήξει (όχι πολύ). Χωρίστε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια, μέχρι να κρυώσει το μείγμα σας.
3. Μόλις κρυώσει ρίξτε έναν – έναν τους κρόκους ανακατεύοντας και τέλος ρίχνετε τα ασπράδια, αφού τα χτυπήσετε καλά σε μαρένγκα.
4. Ανακατέψτε κυκλικά και σιγά – σιγά για να μην φύγει ο αέρας του.
5. Βουτυρώστε μικρά μπολάκια και ρίξτε μέσα το μείγμα. Αφήστε περίπου 2 δάχτυλα περιθώριο γιατί θα φουσκώσουν.
6. Ψήστε το σουφλέ σας στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να πιάσει κρούστα.
7. Πασπαλίστε με άχνη μόλις τα βγάλετε από το φούρνο.

vita.gr



agrinio24.gr