Σουφλί: Στην παραδοσιακή βαφή πασχαλινών αυγών συμμετείχε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στην παραδοσιακή βαφή πασχαλινών αυγών συμμετείχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Σουφλί, τηρώντας το έθιμο της Μεγάλης Πέμπτης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε ένα σπίτι στην αυλή του οποίου την υποδέχτηκαν τρεις γυναίκες -η Χρυσούλα Τσιαμίτα, η Βέρα Μιντιούρη και η Κούλα Τσιαντούκα – οι οποίες είχαν κάνει ήδη τη σχετική προετοιμασία και την ενημέρωσαν για τη διαδικασία.

Η κ. Σακελλαροπούλου πήρε θέση ανάμεσά τους και ανέλαβε και η ίδια ρόλο, ενώ ρωτούσε συνεχώς λεπτομέρειες για τη βαφή, τα χρώματα, την προέλευση τους και τα σχέδια πάνω στα αυγά.

Μόλις ολοκληρώθηκε η βαφή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας χειροκρότησε την προσπάθεια των τριών γυναικών και αντάλλαξαν ευχές για το Πάσχα.

Οι τρεις γυναίκες εξέφρασαν τη χαρά τους για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, της πρόσφεραν τοπικές παραδοσιακές πίτες, που είχαν φτιάξει, και φωτογραφήθηκαν μαζί της.

Η κ. Σακελλαροπούλου πήγε με τα πόδια στο σπίτι για τη βαφή και με τον ίδιο τρόπο αποχώρησε. Στη διάρκεια της διαδρομής χαιρέτισε ιδιοκτήτες και θαμώνες καταστημάτων, αντάλλαξαν ευχές για το Πάσχα κι ένας ανθοπώλης της πρόσφερε ανθοδέσμη.

Το βράδυ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην Ακολουθία των Παθών, στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, στην οποία θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός.


sofokleousin.gr