Υλικά για 4 μερίδες
1 μεγάλο αβγό, ελαφρώς χτυπημένο 10 αλμυρά κρακεράκια, σπασμένα με το χέρι ¼ κ.γ. αλάτι ¼ κ.γ. πιπέρι 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 250 γρ. χωριάτικο λουκάνικο ¼ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 ½ κούπες ζωμό μοσχαριού Πουρέ πατάτας και λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Αναμείξτε το αβγό με τα κρακεράκια το αλάτι και το πιπέρι. Χαράξτε με ένα μαχαίρι το λουκάνικο και αφαιρέστε τη μεμβράνη, κρατώντας το αλεσμένο κρέας που έχει στο εσωτερικό του. Προσθέστε το λουκάνικο και τον κιμά στο μείγμα του αβγού και ανακατέψτε με μαλακές κινήσεις. Πλάστε το μείγμα σε κεφτεδάκια και βουτήξτε ένα – ένα στο αλεύρι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρέψτε τα κεφτεδάκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέστε δύο κούπες ζωμό μοσχαριού και αφήστε τα μέχρι να κοχλάσουν. Έπειτα χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε τα και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 5-6 λεπτά. Απομακρύνετε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα. Προσθέστε 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις στο ζωμό και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήστε το να κοχλάσει και έπειτα ανακατέψτε το μέχρι να γίνει παχύρευστο, περίπου για 1 – 2 λεπτά. Βάλτε και πάλι τα κεφτεδάκια στο τηγάνι, μέχρι να ζεσταθούν μέχρι μέσα. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας και λίγο μαϊντανό.