Σπυρόπουλος: Η κυβέρνηση να αποζημιώσει χωρίς καμία χρονοτριβή τους πυρόπληκτους στο Ρέθυμνο

Στις πυρόπληκτες περιοχές του δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο βρέθηκε το μεσημέρι ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Επικεφαλής κλιμακίου περιόδευσε σε οικισμούς και χωριά όπου για δύο ημέρες οι φλόγες κατέστρεφαν φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, οδηγώντας σε απόγνωση, για 3η φορά τα τελευταία 10 χρόνια, αγρότες, οινοποιούς, μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους.

“Βρεθήκαμε στην περιοχή και διαπιστώσαμε το μέγεθος της καταστροφής. Είδαμε τις χιλιάδες εκτάσεις που έχουν καεί, τις περιουσίες που έχουν καταστραφεί και ζητάμε άμεσα από την πολιτεία και την κυβέρνηση να κάνουν ότι χρειάζεται για να αποζημιωθούν χωρίς καμία χρονοτριβή και καθόλου γραφειοκρατία οι πληγέντες. Ζητάμε να ενισχυθεί ο δήμος ο οποίος πρέπει να τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης”, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σπυρόπουλος επισημαίνοντας επίσης ότι είναι αναγκαίο “…όλες οι αρμόδιες αρχές να κάνουν όλα εκείνα που πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε οι πολίτες να ελαφρυνθούν δεδομένου ότι έγιναν στάχτη πάρα πολλές εκτάσεις που για πολλούς συμπολίτες μας αποτελούν την κύρια πηγή εισοδήματος τους. Έχουν καταστραφεί κι εμείς θα είμαστε δίπλα τους για να κάνουμε και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο όλα όσα χρειάζονται για να βοηθήσουμε στην επούλωση των πληγών τους”.

Με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου κ. Ταταράκη ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ συζήτησε για την άμεση ανάγκη για αναβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου σε κλιμάκιο Δ΄ με τη δημιουργία νέων πυροσβεστικών σταθμών. “…συζητήσαμε και συμφωνήσαμε και με το Δήμαρχο ότι το κλιμάκιο πρέπει άμεσα να αναβαθμιστεί σε κατηγορία Δ’, να δημιουργηθούν νέοι σταθμοί για να ενισχυθούν οι αναγκαίες για την περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις ώστε να μην βιώνουμε συνεχόμενα τέτοια φαινόμενα”, είπε ο κ. Σπυρόπουλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


sofokleousin.gr