Σταϊκούρας: «Δύναμη πυρός» τα 72 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ

Τη διαβεβαίωση πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσπαθεί να στηρίξει την κοινωνία για να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες με το μικρότερο κόστος, να στηρίξει την οικονομία ώστε να μην απωλέσει το «σφυγμό» και τη λειτουργικότητά της και να στηρίξει την αμυντική θωράκιση της χώρας και να διατηρήσει αποθέματα, παρέσχε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο 2ο DigiTalk του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Ο υπουργός ανέφερε πως έχοντας διασφαλίσει μια ισχυρότατη «δύναμη πυρός», τα 72 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα συνεκτικό Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο, για τη βέλτιστη παραγωγική αξιοποίηση και μόχλευση αυτών των κεφαλαίων.

«Οι προτεραιότητες του υπό διαμόρφωση σχεδίου αφορούν τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και την προώθηση της καινοτομίας, την ενίσχυση της απασχόλησης, τη μείωση των ανισοτήτων, την ενίσχυση της κοινωνικής αλλά και περιφερειακής συνοχής, την πράσινη ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την τεχνολογική αναβάθμιση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και την αναβάθμιση των υποδομών», τόνισε.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ