Στην Αθήνα ο Έλληνας που εγκλωβίστηκε από την Καμπούλ

Στην Αθήνα έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής (20.08.2021), ο πρώτος Έλληνας πολίτης που απεγκλωβίστηκε από την Καμπούλ, μετά την επέλαση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Ο 32χρονος Αγκαγιάν Φαρχάντ μεταφέρθηκε με ασφάλεια από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ με ενέργειες του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Αρναούτης: «Στο πλαίσιο των πρόσφατων κυβερνητικών αποφάσεων και σε συνέχεια της πληροφορίας που λάβαμε ότι υπάρχει Έλληνας πολίτης που είναι εγκλωβισμένος στο Αφγανιστάν, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε τις σχετικές εντολές στις αρχές του ΥΠΕΞ αλλά και στην Πρεσβεία μας στο Ισλαμαμπάντ, ώστε να προχωρήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού του. Πράγματι, αυτό έγινε. Μεταφέρθηκε με ασφάλεια, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ. Εκεί τον περίμεναν άνθρωποι της Πρεσβείας, που παρέμειναν μαζί του όλο το διάστημα μέχρι την επιβίβασή του στο αεροπλάνο που τον έφερε στην Αθήνα. Θα ήθελα να σας πω ότι είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επιτυχή κατάληξη αυτής της επιχείρησης. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε συμμάχους και εταίρους που μας βοήθησαν, καθώς και την οικογένειά του, που ήταν συνεργάσιμη και μας βοήθησε πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα».

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ