Στην Αιγυπτο θα απολύονται οι ιμάμηδες που θα ανοίγουν τα τεμένη

Δύο ιμάμηδες στο Κάιρο και το Μπένι Σουέφ αναγκάστηκαν από τις αρχές να σταματήσουν τις προσευχές, που πραγματοποιούσαν στα μουσουλμανικά τεμένη, όπου ήταν υπεύθυνοι, παραβλέποντας τις αποφάσεις του κράτους για πλήρη παύση των λειτουργιών των λατρευτικών χώρων σε όλη τη χώρα ως μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αλ Αχράμ», ο πρώτος ιμάμης, στην Γκίζα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, επιχείρησε να πραγματοποιήσει προσευχή με ομάδα πιστών έξω από το τέμενος όπου ήταν υπεύθυνος.

Ο δεύτερος κάλεσε πιστούς για να τελέσει την προσευχή μέσα στο τζαμί.

Αυστηρή ήταν η αντίδραση του Υπουργείου Βακουφίων: «Η παραβίαση των οδηγιών του Υπουργείου σε αυτές τις εξαιρετικές συνθήκες αποτελεί παραβίαση του εθνικού συμφέροντος και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της υγείας της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

Επίσης, το Υπουργείο τόνισε ότι θα απολύονται όσοι ιμάμηδες παραβιάζουν τις οδηγίες, που άρχισαν να ισχύουν από το Σαββατοκύριακο, για το κλείσιμο όλων των τεμένων του κράτους για δύο εβδομάδες.

Στην Αίγυπτο έχουν επισήμως καταγραφεί έως σήμερα 327 κρούσματα του κορονοϊού και 14 νεκροί. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Χάλεντ Μεγάντ πρόσφατα δήλωσε πως κρούσματα του κορωνοϊού εντοπίσθηκαν σε 24 περιφέρειες από τις 27 της χώρας.

Η κυβέρνηση μελετά ένα σχέδιο απαγόρευσης κυκλοφορίας στις περιοχές όπου τα κρούσματα ξεπερνούν τα 1.000 ενώ ο  πρόεδρος Αλ Σίσι κάλεσε όλους τους πολίτες της χώρας να συμμορφώνονται αυστηρά με τα μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Εκτός από το κλείσιμο των τζαμιών και των εκκλησιών, η Αίγυπτος έχει ακόμα διακόψει τις διεθνείς πτήσεις, έχει κλείσει τα σχολεία και τα απνεπιστήμια και έχει επιβάλλειτην παύση λειτουργίας των εμπορικών κέντρων και των εστιατορίων κάθε βράδυ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 


kathimerini.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ