Στο στόχαστρο της Μαροκινής Μαφίας ο Ολλανδός πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε έχει λάβει πρόσθετη ασφάλεια μετά την εμφάνιση «εντοπιστών» στην περιοχή του, η οποία πυροδότησε φόβους για πιθανό σχέδιο απαγωγής της Μαροκινής Μαφίας. Επικαλούμενη “καλά πληροφορημένες πηγές” τη Δευτέρα, η ολλανδική εφημερίδα

Η Telegraaf δημοσίευσε ότι οι ύποπτοι ως κατάσκοποι, οι οποίοι πιστεύεται ότι συνδέονται με τη Μαροκινή Μαφία, επίσης γνωστή ως Μαφία Mocro, παρατηρήθηκαν κοντά στον Ρούτε και ότι στη συνέχεια έλαβε πρόσθετη ασφάλεια σε υψηλό συναγερμό.

Η Telegraaf ανέφερε επίσης ότι τέτοιου είδους κατάσκοποι αναπτύσσονται συνήθως από τη μαφία πριν από την έναρξη μιας επίθεσης, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει απαγωγή ή ακόμα και δολοφονία.

Οι σκοπευτές αναπτύχθηκαν πριν από τη δολοφονία του δικηγόρου Derk Wiersum το 2019, ο οποίος πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου ενώ εργαζόταν για έναν πελάτη που ήταν μάρτυρας κατά της μαροκινής μαφίας, και τη δολοφονία του δημοσιογράφου εγκλημάτων Peter R. de Vries τον Ιούλιο του 2021, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόσθετη ασφάλεια του Ρούτε περιλαμβάνει ειδικούς αξιωματικούς της Βασιλικής και Διπλωματικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (DKDB) και τόσο “ορατά όσο και αόρατα μέτρα” χρησιμοποιούνται για την προστασία του πρωθυπουργού από οποιοδήποτε πιθανό μαφιόζικο σχέδιο.

Οι Κάτω Χώρες είναι ένα από τα πολλά εδάφη της μαροκινής μαφίας και έχουν καταγράψει πολλά περιστατικά βίας που σχετίζονται με τη χαλαρή οργάνωση. Τον Σεπτέμβριο του 2019, ο ηγέτης του Κόμματος για την Ελευθερία Γκέερτ Γουάιλντερς – μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ολλανδίας – αμφισβήτησε αμφιλεγόμενα αν η κυβέρνηση «εξακολουθεί να είναι η εξουσία» ή αν η μαφία των Μόκρο «έγινε αφεντικό σε αυτή τη χώρα» και προειδοποίησε ότι η οργάνωση «γίνεται ισχυρότερη και πιο βίαιη κάθε μέρα».

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ