Συγκλονισμένη η κοινωνία του Βόλου : Βρέθηκε απαγχονισμένος ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής

Συγκλονισμένοι είναι η ιατρική κοινότητα και η κοινωνία του Βόλου από τον θάνατο του διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου της πόλης Αλέξανδρου Δούρα, τον οποίο βρήκε αργά το βράδυ της Πέμπτης απαγχονισμένο στο σπίτι του η πρώην σύζυγός του.

Η πρώην σύζυγός του

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τον καρδιολόγο βρήκε η πρώην σύζυγός του όταν γύρω στις 22.30, ανήσυχη επειδή δεν απαντούσε στις κλήσεις της, τον αναζήτησε στο σπίτι του και τον βρήκε κρεμασμένο με καλώδιο από σωλήνα του καλοριφέρ.

Οπως μεταδίδει ο taxydromos.gr, επικαλούμενος καλά πληροφορημένες πηγές, ο θάνατός του φέρεται να οφείλεται σε αυτοκτονία καθώς ο αγαπητός σε όλους καρδιολόγος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και γι’ αυτόν τον λόγο είχε πάρει αναρρωτική άδεια από το νοσοκομείο.

Συγκλονισμένοι είναι οι συνάδελφοί του, οι οποίοι πληροφορήθηκαν για το απονενοημένο διάβημά του, αδυνατώντας να πιστέψουν το τραγικό τέλος που έδωσε στη ζωή του.

Στο σπίτι του, στο κέντρο της πόλης, όπου εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του, αυτήν την ώρα βρίσκονται άνδρες της Ασφάλειας Βόλου.

Το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο και ο ιατρικός κόσμος της Μαγνησίας καθώς και πλήθος πολιτών, οι οποίοι τον γνώριζαν από το σπουδαίο ιατρικό του έργο αλλά και την έντονη δράση του με τα κοινά, έχουν βυθιστεί σε βαρύ πένθος.

Μπροστάρης

Ο Αλέξανδρος Δούρας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 61 ετών. Εγινε διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής πριν πέντε χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η Καρδιολογική αναβαθμίστηκε σημαντικά με αποτέλεσμα το Αχιλλοπούλειο να καταστεί σημαντικό Καρδιολογικό Κέντρο.

Χάρη στις άοκνες προσπάθειές του λειτουργεί κέντρο εμφύτευσης μονίμων βηματοδοτών.

Ηταν επίσης μπροστάρης στη δημιουργία αιμοδυναμικού κέντρου στο Αχιλλοπούλειο, έργο το οποίο βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης και αναμένεται να ανακουφίσει εκατοντάδες καρδιοπαθείς που μέχρι σήμερα για μια στεφανιογραφία ξενιτεύονται εκτός Νομού.

Εντονα πολιτικοποιημένος στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, ήταν στις αρχές του 2000 υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Δημοκρατικής Συνεργασίας στον δήμο Βόλου με υποψήφιο δήμαρχο τον Απ. Φοινικόπουλο.

Δημοτικός σύμβουλος εκλέχθηκε με τους Δρόμους Συνεργασίας με επικεφαλής τον Μαργαρίτη Πατσιαντά, και επίσης ήταν ενεργό στέλεχος της παράταξης Μαζί για τον Βόλο.

Πατέρας δύο παιδιών

Στο νοσοκομείο εργάζονταν αρχικά ως ειδικευόμενος και έπειτα ως ειδικός από τη δεκαετία του 1990.

Για πολλά χρόνια επίσης διατέλεσε μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Αχιλλοπούλειου.

Ηταν πατέρας δύο παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ