Συναντήσεις Χαρδαλία με Ελληνο-Αυστραλούς πολιτειακούς βουλευτές στην Αυστραλία

Συνεχίζοντας τις επαφές του, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αυστραλία, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς συναντήθηκε σήμερα με τον επίσκοπο Σωζοπόλεως κ.κ. Κυριακό και τους Ελληνο-Αυστραλούς πολιτειακούς βουλευτές N. Staikos & L. Tarlamis και επισκέφθηκε το Γενικό Προξενείο και το ελληνικό μουσείο της Μελβούρνης.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση του με τον επίσκοπο Σωζοπόλεως κ.κ. Κυριακό, στην έδρα της Επισκοπής, στον αρχιεπισκοπικό ναό του Αγίου Ευσταθίου, στη Μελβούρνη, συζητήθηκαν ζητήματα και ανάγκες της Επισκοπής και η πολυεπίπεδη προσφορά της μέσω των ιεραποστολικών, ανθρωπιστικών και εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών της για την ανάδειξη της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Ο κ. Χαρδαλιάς εξήρε το έργο της Επισκοπής και τις καταβαλλόμενες προσπάθειες πλαισιωμένες πάντα με αισθήματα φιλελληνισμού και αγάπης για το ελληνικό Έθνος και την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Προηγουμένως ο κ. Χαρδαλιάς παρακολούθησε τη θεία λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου που τελέσθηκαν στον αρχιεπισκοπικό ναό του Αγίου Ευσταθίου, χοροστατούντος του επισκόπου Σωζοπόλεως κ.κ. Κυριακού.

Ακολούθως ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε το ελληνικό μουσείο της Μελβούρνης και περιηγήθηκε στους χώρους του, όπου φιλοξενούνται εκθέματα που αφορούν στον ελληνικό πολιτισμό και αναδεικνύουν την ελληνική ιστορία. Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε ο γενικός διευθυντής της Greek Media Group (ραδιοφωνικός Σταθμός “3XY-Radio Hellas και εφημερίδα «Τα Νέα») Σπύρος Αλατσάς.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μελβούρνη, όπου συναντήθηκε με τον γενικό πρόξενο, Εμμανουήλ Κακαβελάκη και τους Ελληνο-Αυστραλούς πολιτειακούς βουλευτές της Βικτώρια Nick Staikos (και υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ της Βικτώρια αρμόδιο για τους τομείς της παιδείας, της υγειονομικής περίθαλψης και των μεταφορών) και Lee Tarlamis. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και της Διασποράς. Ο κ. Χαρδαλίας συνεχάρη τα στελέχη της διπλωματικής αντιπροσωπείας για τον εξαιρετικό τρόπο εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Επίσης συμμετείχε σε γεύμα εργασίας με επιφανείς επιχειρηματίες της ελληνικής Διασποράς στη Μελβούρνη. Σε μία παραγωγική συζήτηση αντάλλαξε απόψεις για θέματα συνεργασίας και επενδύσεων στην ελληνική οικονομία, η οποία, παρά τις συνεχιζόμενες παγκόσμιες κρίσεις, αναπτύσσεται με εξαιρετικούς ρυθμούς, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ.

Τέλος ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παραχώρησε συνεντεύξεις στα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης, και συγκεκριμένα στον ραδιοφωνικό σταθμό “3XY-Radio Hellas” και στην εφημερίδα «ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ». Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσε ο Έλληνας γενικός πρόξενος, Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


sofokleousin.gr