ΣΥΡΙΖΑ για τουρκικές προκλήσεις – «Η κυβέρνηση αδυνατεί να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα»

«Ο κ. Μητσοτάκης, εγκλωβισμένος στα εσωκομματικά του αδιέξοδα, επιβεβαιώνει καθημερινά ότι αδυνατεί να προασπίσει αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα και το μόνο που προσπαθεί είναι να αποκρύπτει διαρκώς την αλήθεια. Κι αυτό για να μην αποκαλυφθεί στον ελληνικό λαό το πρωτοφανές έλλειμμα εθνικής στρατηγικής της κυβέρνησής του», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι «για πάνω από ένα 24ωρο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να απαντήσει επίσημα, εάν τουρκικό πολεμικό σκάφος εισήλθε στα εθνικά χωρικά ύδατα, φτάνοντας ανενόχλητο 2,5 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Κρήτης και τη ναυτική βάση στο Κυριαμάδι, αφού πραγματοποίησε συστηματικές παρενοχλήσεις στο ερευνητικό πλοίο Nautical Geo που διενεργούσε έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ».

Επιπλέον, η Κουμουνδούρου καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «αρνείται να απαντήσει εάν υπήρχε καν ελληνικό πολεμικό πλοίο στην περιοχή, για να ελέγχει τις κινήσεις της τουρκικής φρεγάτας».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη:

Όχι μόνο έχασε την ευκαιρία – μετά την εκλογή Μπάιντεν – να πιέσει την Τουρκία για ουσιαστικό και όχι προσχηματικό διάλογο για τη Χάγη, προκειμένου να αλλάξουν πορεία οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όχι μόνο έστρωσε το έδαφος στην Τουρκία να παραβιάσει την ελληνική ΑΟΖ, δύο μήνες αφού οριοθετήθηκε με την Αίγυπτο, ανακοινώνοντας ότι «κόκκινη γραμμή της Ελλάδας είναι τα 6 ναυτικά μίλια».

Όχι μόνο αποδυνάμωσε τον ρόλο της Ελλάδας στην προάσπιση της ΑΟΖ της, τονίζοντας ότι ήταν «θέμα της γαλλικής πλευράς» να αντιδράσει και όχι της ελληνικής, όταν τουρκικό πολεμικό πλοίο παρενοχλούσε για πρώτη φορά γαλλικό πλοίο που διενεργούσε έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ τον Απρίλιο 2021. Αλλά φαίνεται ότι ούτε καν αυτή την κόκκινη γραμμή των 6 ναυτικών μιλίων δεν μπορεί να προασπίσει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο ΣΥΡΙΖΑ για τουρκικές προκλήσεις – «Η κυβέρνηση αδυνατεί να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα» 1


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ