ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό

Κανένας αριστερός και προοδευτικός πολίτης, ιδιαίτερα στη χώρα μας, δεν μπορεί να μένει αδιάφορος απέναντι στο δράμα των Παλαιστινίων, και στον δίκαιο αγώνα τους. Έναν αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια, που διαρκεί ήδη τόσες δεκαετίες, παρά τις αντίξοες συνθήκες, τη διάψευση των προσδοκιών, την απουσία ενεργητικών πρωτοβουλιών από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει την αλληλεγγύη του στον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό, και τάσσεται υπέρ κάθε κίνησης που συμβάλλει στην ειρηνική επίλυση των διαφορών και των διενέξεων στην πολύπαθη περιοχή, και στην ειρηνική συνύπαρξη Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Ενέργειες όπως οι παράνομοι εποικισμοί σε κατεχόμενα εδάφη ή οι εξώσεις οικογενειών από τα σπίτια που κατοικούσαν από τη δεκαετία του 1950 παραβιάζουν τις αποφάσεις του ΟΗΕ και στρέφονται εναντίον της ειρήνης και της σταθερότητας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει. “Σήμερα, είναι αναγκαία όσο ποτέ, η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Η διεθνής κοινότητα, με πρωτοστάτη την Ε.Ε., οφείλει να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά και η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στο ρόλο της ως γέφυρα στην περιοχή, με ενεργητικές πρωτοβουλίες για την ειρήνη και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου”.

Και καταλήγει η ανακοίνωση: “Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τάσσεται διαχρονικά υπέρ της λύσης των δύο κρατών, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Δύο ασφαλή και βιώσιμα κράτη, στα σύνορα του 1967 και με Πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ”.


sofokleousin.gr