Tα πιο συχνά λάθη των γονιών που μεγαλώνουν παιδιά που θα γίνουν ανασφαλείς ενήλικες


Το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικότητας ενός παιδιού διαμορφώνεται μέχρι να κλείσει τα πέντε του χρόνια.

Μία γνωστή παραδοχή που έχει επιβεβαιωθεί εδώ και χρόνια από παγκόσμιες μελέτες απασχολεί σίγουρα τους περισσότερους γονείς σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι στο ξεκίνημα της ανατροφής του παιδιού τους προσπαθούν να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να το μεγαλώσουν σωστά, δίνοντας του πολύτιμα εφόδια για το μέλλον.

Ωστόσο υπάρχουν πάντα μερικά λάθη που είτε από υπερβολικό άγχος, είτε από φοβία, είτε εξαιτίας των δύσκολων εργασιακών ωραρίων έχουν την τάσει να κυριαρχούν σε πάρα πολλά σπίτια, έχοντας τελικά το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ένας νέος γονέας θα ήθελε να έχουν.

Δείτε παρακάτω μερικά από αυτά:

1. Eίναι αυταρχικοί.

Συνήθως αυτοί οι γονείς ελέγχουν αν τα παιδιά τους έχουν μελετήσει για το σχολείο με άσχημο τρόπο, ψάχνοντας τα βιβλία και τα τετράδια τους.

2. Αφήνουν τα παιδιά τους να βλέπουν πολλή τηλεόραση σε μικρή ηλικία.

Τα παιδιά που παρακολουθούν για πολλή ώρα τηλεόραση σε μικρή ηλικία έχουν τεράστια δυσκολία να παρακολουθήσουν στην τάξη και είναι αποστασιοποιημένα κοινωνικά.

3. Φωνάζουν συχνά στα παιδιά τους.

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι φωνές μαζί με απειλές και άλλου τύπου προσβολές έχουν πάρα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα στην ψυχολογία και την κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού.

4. Είναι γνωστοί και ως «γονείς ελικόπτερα».

Αυτός ο όρος χρησιμοποιείται για ένα υπερπροστατευτικό μοντέλο ανατροφής, το οποίο τελικά προκαλεί διαρκές άγχος και μελαγχολία στα παιδιά τόσο στα μαθητικά τους χρόνια όσο και στην ζωή τους ως ενήλικες.

5. Είναι συναισθηματικά μη διαθέσιμοι.

Μία συμπεριφορά που μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά συναισθηματικά ζητήματα στην ανάπτυξη των παιδιών τους, όπως προβλήματα στην συμπεριφορά τους και μεγάλες ανασφάλειες.

6. Τιμωρούν τα παιδιά τους με ξύλο.

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο πάνω σε αυτό εκτός από το ότι τα παιδιά βίωσαν οποιαδήποτε μορφή βίας από τους γονείς τους παρουσίασαν αργότερα στη ζωή τους θέματα ψυχικής υγείας.



agrinio24.gr