Τας κεμπάπ κοκκινιστό και µουσταρδάτο


Ένας πρωτότυπος και ιδιαίτερος συνδυασμός, που βγάζει απίστευτη νοστιμιά.

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: περίπου 20΄, Μαγείρεμα: περίπου 1 ώρα + 30΄

Yλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, σε κύβους περίπου 2 εκ.
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες, χοντροτριμμένες
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο, καλά κοπανισμένο
  • 200 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 – 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε την ντομάτα, τη δάφνη, 400 ml ζεστό νερό, ανακατεύουμε απαλά και, μόλις κοχλάσει το υγρό, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει κάπως το κρέας.

Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και το ανακατεύουμε με τη μουστάρδα.

Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, αλατοπίπερο, το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να «δέσει» η σάλτσα. Αφαιρούμε τη δάφνη και σερβίρουμε.

kathimerini.gr



agrinio24.gr