Θεσσαλονίκη: Δύο Βουλγάρες πίσω από απάτες με το γνωστό παραμύθι του “τροχαίου”

Σχεδόν 32.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ κατάφεραν να βουτήξουν δύο αλλοδαπές από δύο άλλες γυναίκες, τις οποίες έπεισαν ότι συγγενικό τους πρόσωπο ήταν μπλεγμένο σε τροχαίο ατύχημα.

Πρόκειται για την γνωστή απάτη με τα τροχαία «μαϊμού» όπου επιτήδειοι καλούν σε ανυποψίαστους πολίτες, αξιώνοντας χρηματικά ποσά προκειμένου να αποφύγουν οι υποτιθέμενοι υπαίτιοι των τροχαίων -που είναι συγγενικά πρόσωπα των υποψήφιων θυμάτων- τις συνέπειες του νόμου.

Στην περίπτωση των δύο αλλοδαπών η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ταυτοποίησε τα στοιχεία τους και όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για δύο Βουλγάρες, 43 και 45 ετών , εκ των οποίων η πρώτη είναι ήδη έγκλειστη σε κατάστημα κράτησης της χώρας για παρόμοιο αδίκημα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι με το παραπάνω πρόσχημα προσπάθησαν να εξαπατήσουν άλλα πέντε άτομα με την προσδοκώμενη «λεία» στις περιπτώσεις αυτές να φτάνει σε συνολικά 170.000 ευρώ. Οι δύο τετελεσμένες απάτες έγιναν τον περασμένο Αύγουστο ενώ προέκυψε η εμπλοκή συνεργών τους, τα στοιχεία των οποίων παραμένουν άγνωστα.

newsit.gr


agrinio24.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ