Θεσσαλονίκη: Τραμπουκισμοί και ζημιές έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου με την αστυνομία απούσα

Μαθητές βγήκαν ξαφνικά από το ΕΠΑΛ Ευόσμου και αρχικά έβαλαν φωτιές σε κάδους. Τα επεισόδια πολύ γρήγορα άρχισαν να αγριεύουν…

Τα άτομα, φορώντας κουκούλες, έχουν στήσει οδοφράγματα έξω από το σχολείο. Έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ενώ στη θέα των δημοσιογράφων που έφτασαν στο σημείο, εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα. Από τη “βροχή” των αντικειμένων προκλήθηκαν φθορές σε τουλάχιστον ένα όχημα, ενώ φέρονται να τραμπούκισαν δημοσιογράφο, η οποία κατέγραφε το περιστατικό.

Την ώρα που οι συγκεντρωμένοι έχουν “βάλει στο μάτι” τηλεοπτικά συνεργεία και φωτορεπόρτερ, η απουσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι εκκωφαντική. Σύμφωνα με το grtimes.gr, οι δημοσιογράφοι καλούν συνεχώς στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, χωρίς καν να παίρνουν απάντηση.

Είναι δε χαρακτηριστικό, πως όταν ξέσπασαν τα επεισόδια η ΕΛ.ΑΣ. είχε κάνει την εμφάνισή της με ένα περιπολικό και μία ομάδα Ζ, οι οποίοι αμέσως μετά τη σήμανση του χώρου, απέκλεισαν την κυκλοφορία στο δρόμο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Νωρίτερα, η ομάδα των περίπου 100 ατόμων, που “πήρε στο κυνήγι” τους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την επίθεση οπισθοχώρησε μπροστά στην είσοδο του σχολείου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη, η οποία ωστόσο σήμερα έληξε. Τις προηγούμενες ώρες διακινήθηκε η πληροφορία πως αναμενόταν στο σχολείο εξωσχολικά άτομα και συλλογικότητες, κάτι που όπως φαίνεται μέχρι στιγμής δεν έγινε.

newsit.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ