Τηγανιά μανιταριών

Υλικά

500 γρ. λευκά μανιτάρια

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

3 κ.σ. βούτυρο γάλακτος

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 φλ. ζωμός λαχανικών

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε τα μανιτάρια στα τέσσερα και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, μέχρι να γίνουν διάφανα. Έπειτα προσθέστε τα μανιτάρια και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να μικρύνουν αρκετά. Καρυκεύστε, προσθέστε το σκόρδο και σβήστε με το κρασί. Σκεπάστε το τηγάνι μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος των υγρών και τότε προσθέστε το ζωμό λαχανικών. Αφήστε τα μανιτάρια να βράσουν μέχρι να «πιουν» όλα τα υγρά και να μείνουν με το λάδι τους. Αν το επιθυμείτε, προσθέστε μερικά φυλλαράκια φρέσκων μυρωδικών της αρεσκείας σας, ανακατεύοντας καλά ώστε να πάνε παντού. Το ορεκτικό σας είναι πανέτοιμο!

vita.gr

agrinio24.gr